Vakbond wil 5 tot 10 procent loonsverhoging • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Vakbond wil 5 tot 10 procent loonsverhoging


Het CNV zet in het komende cao-seizoen in op een forse loonvraag, van 5 tot 10 procent.

Wergevers zien hun loonkosten flink stijgen als het aan CNV ligt. Drie weken nadat het kabinet bekendmaakte de minimumlonen met tien procent te verhogen, doet CNV hetzelfde met zijn looneis.

Historische looneis

De cao-nota is nog niet definitief, maar CNV-voorzitter Piet Fortuin geeft alvast een schot voor de boeg. “We hebben te maken met een uitzonderlijke situatie, die vraagt om uitzonderlijke en snelle maatregelen. Een looneis van 5 tot 10 procent is voor het CNV historisch. Maar we gaan er vol voor, een forse loonsverhoging is hard nodig.”

Zo blijf je de stijgende personeelskosten in het warehouse de baas
Personeelskosten zijn in de meeste gevallen verreweg de hoogste kosten binnen warehousing.  Alexander van Weelden van Avegos Logistics geeft tips en tricks om de stijgende personeelskosten op te vangen.

Het is hoog tijd voor een grote inhaalslag voor werknemers, met forse loonsverhogingen van tussen 5 en 10%. We blijven daarmee rekening houden met de situatie in bedrijven. Sommige sectoren en bedrijven hebben het zwaar, ook zij hebben te maken met hoge energierekeningen en andere kostenstijgingen. Maar er zijn zat bedrijven die een stevige loonsverhoging best kunnen betalen”, aldus de vakbondsman.”

Soepeler belastingregime

Het CNV pleit daarnaast voor een soepeler belastingregime voor werkgevers die in deze tijd iets extra’s voor hun werknemers willen doen. Fortuin: ‘Werkgevers die nu bijvoorbeeld hun werknemers een uitkering van 1.000 euro willen geven, moeten de helft meteen weer afdragen aan de schatkist. Dat schiet niet op. Wij pleiten daarom voor een belastingvrije bijdrage, zodat die 1.000 euro rechtstreeks naar de werknemer gaat. Dan pakt zo’n extraatje ook veel sympathieker uit. Het kabinet moet die belastingvrije bijdrage mogelijk maken, zo ingewikkeld is dat niet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven