Ga naar hoofdinhoud

Vaardigheden testen tijdens EuroSkills


De winnaars van de VTL Truck Experience 2008 gaan de strijd met elkaar aan om de Europese titel Beste Vrachtautochauffeur van 2008. Dit doen zij tijdens de eerste editie van het evenement EuroSkills 2008, dat van 18 tot en met 20 september plaatsvindt in Ahoy Rotterdam.

Christian Wesselius en Niels van Vugt doen namens Nederland mee aan de wedstrijd beste vrachtautochauffeur. In juni van dit jaar streden zij tegen elkaar om de titel Beste Vrachtautochauffeur 2008 van Nederland. Christian kwam als winnaar uit de bus. Samen met Niels gaat hij proberen om ook de titel op Europees niveau te veroveren. Ze nemen het op tegen tien deelnemers uit onder meer Zweden en Tsjechië.

Skills
De vrachtwagenchauffeurs worden door middel van verschillende competitieonderdelen zoals wiel wisselen, manoeuvreren met de bakwagen en manoeuvreren met de trekker-oplegger, getest op hun ‘skills’.

Beroepenwedstrijden
Tijdens EuroSkills 2008 worden 47 verschillende beroepenwedstrijden gehouden. Meer dan 400 jongeren uit 30 Europese landen dingen mee naar de titel ‘Beste Europese vakman- of vrouw’ in hun vakgebied tijdens 47 verschillende beroepenwedstrijden.

De officiële opening wordt bijgewoond door Prinses Máxima. Ook Ivo Opstelten, Marja van Bijsterveldt en Eurocommissaris Ján Figel zijn aanwezig om de deelnemers toe te juichen.

VTL
EuroSkills is gericht op jongeren die alles willen weten over beroepen in andere Europese landen. Het evenement wordt georganiseerd onder toezicht van ESPO (de European Skills Promotion Organisation) in samenwerking met WorldSkills en Skills Netherlands. VTL vertegenwoordigt de sector Transport en Logistiek tijdens EuroSkills 2008 in samenwerking met Volvo. VTL hoopt de jongeren aan te spreken en hen zo te laten kiezen voor deze sector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven