Ga naar hoofdinhoud

UPS versnelt zendingen naar Europa met slimme tools


UPS maakt sinds kort gebruik van AI om zendingen richting Europa te vergemakkelijken.

De AI-gestuurde interne tool die ontworpen is ontworpen om het douaneproces te stroomlijnen. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie en machine learning genereert de innovatieve tool nauwkeurige codes van het Harmonized System (HS) op basis van de beschrijving van de zending, zodat wordt voldaan aan de eisen van de autoriteiten van de Europese Unie. Deze ontwikkeling valt samen met de introductie van Import Control System 2 (ICS2), een bijgewerkt elektronisch importsysteem dat in de hele EU wordt geïmplementeerd. ICS2 verplicht bedrijven om een uitgebreide dataset over hun producten te leveren.

Na een succesvolle proeffase, waarin conforme codes werden gegenereerd voor meer dan 1 miljoen zendingen, is de AI-tool van UPS in oktober gelanceerd.

Andere oplossingen UPS

Naast deze baanbrekende tool bevordert UPS vlottere grensoverschrijdende handel door andere initiatieven, zoals UPS Export Assure-een tool die klanten helpt bij het genereren van nauwkeurige productbeschrijvingen om te voldoen aan de ICS2-vereisten. Paperless Invoice stelt klanten in staat om handels- en douanedocumenten elektronisch in te dienen, wat leidt tot minder handmatige verwerking, minder oponthoud bij de douane en een aanzienlijke vermindering van het papierverbruik tijdens het verzendproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven