Ga naar hoofdinhoud

UPS verlaagt omzet- en  winstcijfers voor 2023


UPS heeft zijn prognoses voor de omzet en de operationele marge voor het hele jaar verlaagd. Reden is het verlies aan volume en de hogere kosten die samenhangen met het voorlopige vijfjarige contract dat op 25 juli werd bereikt met de Teamsters-vakbond.

De omzet van UPS, dat in Roermond een hypermodern nieuw dc heeft gebouwd, voor het hele jaar zal in 2023 naar verwachting $ 93 miljard bedragen, een daling ten opzichte van de eerdere prognose van $ 97 miljard, aldus UPS in een verklaring. Het bedrijf verwacht nu een aangepaste operationele marge dit jaar van 11,8%, vergeleken met een eerdere prognose van 12,8%.

Tweede kwartaal UPS

In het tweede kwartaal kwam de omzet uit op $22,1 miljard, vergeleken met $24,4 miljard in het kwartaal daarvoor. De bedrijfswinst van $2,8 miljard was, op aangepaste basis, 18,4% lager dan in dezelfde periode een jaar geleden. De aangepaste brutowinstmarge bedroeg 13,2%. De aangepaste verwaterde winst per aandeel van $2,54 lag iets boven de consensusraming van $2,50.

UPS zei dat de verandering in de guidance “voornamelijk te maken had met de volume-impact van de arbeidsonderhandelingen en de kosten in verband met de voorlopige overeenkomst” die op 25 juli werd bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven