UPS opent eerste healthcare hub in Duitsland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

UPS opent eerste healthcare hub in Duitsland


UPS Healthcare heeft zijn eerste logistieke faciliteit voor gezondheidszorg geopend in Giessen, Duitsland. Het warehouse is 27.200 m2 groot en voldoet aan de GMP- en GDP-normen.

UPS dat recent Bomi heeft ingelijfd om zijn healthcare divisie te versterken, heeft nu een healthcare hun geopend in Duitsland, de eerste bij onze oosterburen. Het ruim 27.000m2 grote warehouse beschikt over ruim 30.000 palletposities die een reeks aan gezondheidsproducten kunnen opslaan bij temperaturen van 15°C tot 25°C, 2°C tot 8°C en -20°C.

Zichtbaarheid en controle

John Bolla, President, Global Logistics and Distribution bij UPS Healthcare. “Met de opening van onze eerste faciliteit in Duitsland kunnen we meer zichtbaarheid en controle bieden om ervoor te zorgen dat de patiëntkritische producten van onze klanten worden geleverd waar ze moeten zijn, op het juiste moment en bij de juiste temperatuur.”

Zonne-energie

Het dak van de faciliteit is voorzien van een zonne-energiesysteem dat jaarlijks meer dan 850.000 kWh elektriciteit produceert. Dat is meer dan de faciliteit zelf verbruikt. Het gebouw voldoet ook aan de Gold Standard van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen.

Lees ook
UPS opent gerobotiseerd distributiecentrum in Roermond

Tijdkritische en temperatuurgevoelige logistiek

De opening zorgt voor een vlotte toegang naar snelgroeiende Europese markten in de gezondheidszorg, waaronder Nederland en België. De faciliteit biedt ondersteuning aan producenten van farmaceutische producten, medische apparatuur en biologische producten. Hun grote behoefte aan tijdkritische en temperatuurgevoelige logistiek blijft dan ook sterk toenemen. De wereldwijde markt voor biologische geneesmiddelen zal toenemen van 285,5 miljard dollar in 2020 tot 421,8 miljard dollar in 2025.  

Versterking UPS Healthcare netwerk

In 2023 heeft UPS Healthcare plannen zijn magazijnruimte met ruim 200.000 m² uit te breiden, waarvan ongeveer de helft in Europa zal plaatsvinden. De faciliteit in Giessen is een toevoeging aan de 217 bestaande faciliteiten met in totaal meer dan 1,5 miljoen m² aan cGMP- en GDP-conforme gezondheidszorgdistributiecentra in 37 landen en gebieden. Door deze investeringen zal UPS Healthcare zijn aanwezigheid in specifieke gezondheidszorgfaciliteiten in 2023 meer dan verdubbeld hebben ten opzichte van 2020. Vorig jaar rondde het de overname van Bomi Group af, de multinationale logistieke dienstverlener in de gezondheidszorg, waaronder ook de Nederlandse faciliteiten in Eindhoven en Kerkrade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven