VIDEO | Unieke combitrucks met 18 meter hefhoogte in magazijn • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

VIDEO | Unieke combitrucks met 18 meter hefhoogte in magazijn


Met de ingebruikname van het nieuwe warehouse in Tilburg heeft logistiek dienstverlener Claassen Logistics een primeur. Voor de in- en uitslag van goederen leverde Jungheinrich twee combitrucks met een hefhoogte van bijna 18 meter. Nooit eerder reikten Jungheinrich-combitrucks tot deze ongekende hoogte.

Om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag naar opslagruimte en warehouse-activiteiten besloot Claassen Logistics zijn warehouse in Tilburg uit te breiden. In de twintig meter hoge nieuwbouw bereikt de logistiek dienstverlener letterlijk ongekende hoogtes.

12.000 pallets extra

Waar in eerder gebouwde delen van het magazijn de goederen op een hoogte van 12 meter worden in- en uitgeslagen, gebeurt dit nu tot een hoogte van maar liefst 17,8 meter. Dankzij de extra hoogtemeters kunnen op eenzelfde oppervlakte niet 25.000, maar 37.000 pallets worden opgeslagen. Een winst van 12.000 pallets. Voor de in- en uitslag leverde Jungheinrich twee combitrucks, type EKX 516.

Een combitruck inzet op een hoogte van bijna 18 meter is echter geen sinecure. De afzethoogte is ruim vijf meter hoger dan tot nu toe gebruikelijk bij deze trucks. Bovendien wilde Claassen Logistics absoluut dezelfde gangpadbreedte aanhouden als in de andere gedeeltes van het magazijn, zodat de combitrucks uitgewisseld kunnen worden en een hoge mate van flexibiliteit gegarandeerd blijft. Juist de combinatie van afzethoogte en maximale gangpadbreedte was een uitdaging.

Rijsnelheid omlaag

Door het chassis van de combitrucks te verlengen en de rijsnelheid en de te heffen capaciteit voor de laatste hoogtemeters te reduceren, is een veilige en stabiele inzet gewaarborgd – ook op 18 meter hoogte. De aanpassingen beïnvloeden de productiviteit van de operatie amper, aangezien de pallets op de bovenste liggers nooit meer dan 500 kg wegen en op die hoogte sowieso de langzaamlopers worden opgeslagen.

Optimale route

Het nieuwe WMS stelt Claassen Logistics in staat om de koppeling te maken met Logistics Interface van Jungheinrich. Essentiële warehouse-informatie wordt dan naar de truck gestuurd, waarna deze automatisch de optimale route naar de gewenste opslaglocatie bepaalt en kiest. De module warehouseNAVIGATION maakt een efficiencyverbetering mogelijk van minimaal 15 procent.

“Het was een uniek en uitdagend project”, kijkt Huib Claassen van Claassen Logistics terug. “We zijn zeer tevreden met het resultaat. De keuze om het hogerop te zoeken, heeft ons zeker geen windeieren gelegd. Naarmate grondprijzen stijgen, zal dit voor steeds meer bedrijven een interessante optie zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven