Ga naar hoofdinhoud

Uniek: bij deze robot kun je per pick betalen


Wil je als bedrijf een robot aanschaffen om die in te zetten in het magazijn, dan betaal je daar vaak tienduizenden euro’s voor. Magazino pakt het iets anders aan. Die Duitse robotontwikkelaar hanteert een lagere aanschafprijs voor de TORU-robot en vraagt vervolgens een bedrag voor iedere pick die de robot in het warehouse doet. 

Hoe werkt de TORU? 

De TORU herkent de producten met een laser- en camerasysteem en kan items tot drie kilo van de plank te pakken. De interne bergruimte van de robot biedt plek voor meerdere items. Hierdoor kan de robot tijdens zijn tocht door het magazijn meerdere items of orders meenemen. 

Vervolgens vervoert de robot de items richting de inpaktafels. Sensoren zorgen ervoor dat de robot obstakels op de weg herkent, inclusief passerende werknemers. Hierdoor zijn reflectoren of markeringen op de vloer overbodig. Zalando zet de robot bijvoorbeeld in om schoenendozen en kledingstukken te picken.

Hoeveel kost een TORU? 

Klanten betalen 55.000 euro voor de robot en 0,06 eurocent per pick. Er is volgens Magazino behoefte aan ‘Pay-Per-Pick’ omdat dit model ‘een maximum aan flexibiliteit biedt’. Klanten betalen immers een lagere aanschafprijs en als de vraag naar de producten van het bedrijf afneemt, hoeft er minder te worden gepickt en dat drukt de kosten weer. 

“Er is in de logistieke markt een enorme vraag naar prijsstelling op basis van prestaties”, zegt Frederik Brantner, mede-oprichter en directeur van de start-up. “We zijn trots om niet alleen een unieke automatiseringstechnologie aan te bieden, maar ook een betaalmodel dat zowel flexibiliteit als betrouwbaarheid biedt.”

Bekijk hier een video van de TORU.

Magazino
Magazino werd in 2014 in München opgericht en ontwikkelt intelligente robots voor magazijnen en distributiecentra. De TORU wordt al ingezet bij bedrijven in België, Duitsland en Polen, waaronder bij Zalando.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven