Twaalf nieuwe Linde trucks voor Forever Direct • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Twaalf nieuwe Linde trucks voor Forever Direct


Onlangs heeft Forever Direct de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum in Oud-Gastel. Met de verhuizing naar het nieuwe pand heeft de organisatie ook een nieuwe intern transport vloot van MotracLinde in gebruik genomen.

De vloot bestaat uit een tweetal elektrische heftrucks, vier reachtrucks, drie man-up orderverzameltrucks en drie elektrische pallettrucks met verlaagde vorken. De trucks worden ingezet voor het transporteren en opslaan van de goederen in het distributiecentrum. Dagelijks ontvangt het distributiecentrum 120 pallets. Deze worden opgeslagen in het warehouse en worden na bestelling weer verder verscheept binnen Europa, Afrika of het Midden-Oosten.

Verlaagde vorken

Bijzonder zijn de aangepaste elektrische pallettrucks. Alle producten worden aangeleverd op Amerikaanse pallets. Deze wijken van hoogte en formaat af van de reguliere europallets. In samenwerking met Fenwick in Frankrijk zijn speciale verlaagde vorken ontwikkeld. De vorkenhoogte is vanaf de grond gemeten tot aan bovenzijde vork 55mm. Hierdoor kan een EPT Amerikaanse pallet vervoerd worden. De heftrucks zijn voorzien van een veiligheidshekje en op alle trucks zit een 12 volt aansluiting.

Pakketjes

“We distribueren nu nog veel pallets. Maar binnen 2 jaar bedienen wij binnen Noordwest Europa alleen nog individuele klanten die via internet bestellen. Dan verschepen wij geen pallets meer maar pakketjes. Van de 400 pakketten per dag die wij nu doen, moeten we naar 7000 pakketjes per dag”, verklaart Ed van Oers, Warehouse Supervisor bij Forever Direct. “Voor Oost Europa, het Midden Oosten en Afrika blijven wij in bulk leveren.”

Aloë Vera

Forever Direct is importeur en Europees distributeur van Amerikaans Forever Living Products. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert allerlei producten op basis van de Aloë Vera. Deze producten worden wereldwijd door 9,5 miljoen distributeurs in 147 landen verkocht. In het order fulfilment center worden de orders verzameld en verzonden naar de distributeurs. Dit betekent een uitbreiding van 5000 naar 55.000 orders per maand in 2013 en in 2014 wordt verdere groei verwacht. De nieuwe vestiging in Oud-Gastel is verantwoordelijk voor de bevoorrading van lokale distributiecentra in Europa, Afrika en het Midden Oosten. De helft van het distributiecentrum is ingericht als order fulfilment center en zal de functie van de lokale distributiecentra in Noordwest Europa overnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven