Ga naar hoofdinhoud

TVH zet deuren open voor schooldirecties


Omdat TVH Thermote & Vanhalst regelmatig de vraag kreeg van scholen om tijdens pedagogische studiedagen het bedrijf te kunnen bezoeken, kwam het Belgische bedrijf op het idee zelf een soort van openbedrijvendagen te organiseren voor directie en vakleerkrachten van technische scholen. Tot twee keer toe werden directies en leerkrachten van Vlaamse hogescholen verwelkomd.

Succes
Het initiatief was volgens TVH zelf direct een succes; alle bezoekers toonden zich bijzonder enthousiast over de manier van werken van TVH en over de tijd die de onderneming wil spenderen aan het onderwijs. Maar ook voor TVH zelf was het een geslaagd initiatief. Het bedrijfsleven blijft nog steeds kampen met een te lage instroom van technische werkkrachten. Door het bedrijf open te stellen voor leerkrachten en hen te wijzen op de mogelijkheden binnen de firma, hoopt TVH op termijn meer goede werknemers over de vloer te krijgen. Leerkrachten spelen immers vaak een belangrijke rol in de verdere studiekeuze van hun leerlingen.

Samenwerking
Tijdens de openbedrijvendagen komen ook de samenwerkingsmodaliteiten tussen TVH en de scholen uitvoerig aan bod. Voorbeelden daarvan zijn geïntegreerde proeven en eindwerken, projecten i.v.m. werkplek-leren, stages en gerichte bedrijfsbezoeken voor leerlingen én leerkrachten, gespecialiseerde opleidingen voor leerkrachten, aanwezigheid van TVH op zogeheten opendeurdagen en banenbeurzen in scholen of als ondernemer/spreker voor de klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven