Ga naar hoofdinhoud

TSN Groen laadt razendsnel bestelauto dankzij eigen ontwikkelde noviteit


Hoe zorg je ervoor dat je bestelauto zo snel mogelijk kan vertrekken voor een nieuwe rit? Last mile-specialist TSN Groen ontwikkelde een kooi die in het magazijn alvast kan worden geladen. Door de volle kooi in één keer in de laadruimte te schuiven, is de bestelauto binnen een paar minuten klaar voor vertrek.

TSN Groen, dat zes nieuwe hubs gaat bouwen, bezorgt meubels en andere volumineuze producten voor woonwinkels als Ikea en Leen Bakker. Behalve zitbanken, kasten en bedden verkopen die woonwinkels ook woonaccessoires zoals kussens, lampen en vazen. Om zijn klanten volledig te ontzorgen neemt TSN Groen ook die pakketten mee in zijn bezorgritten. Dat leidt tot veel extra handling: elk pakket moet meerdere keren worden geladen, gelost, gescand en gesorteerd voordat het in de juiste hub in de juiste bestelauto belandt.

Zelf ontwikkelde oplossing

Met een zelf ontwikkelde kooi hoopt TSN Groen dit proces een stuk sneller en efficiënter te maken. De kooi past precies in de laadruimte van de bestelauto’s en kan met een heftruck binnen een paar minuten in de laadruimte worden geschoven. Door de kooi vooraf te vullen met pakketten, is het laden van een bestelauto binnen een paar minuten gepiept. “Juist voor kleinere artikelen vormt deze kooi de perfecte oplossing. Die vergen naar verhouding de meeste handling en bieden dus het meeste besparingspotentieel”, vertelt ceo Andries Vlot van TSN Groen.

Inklapbaar

De kooi is inklapbaar, zodat die leeg weinig ruimte in beslag neemt en plat vervoerd kan worden. Met twee man is de kooi binnen een paar minuten op te zetten. Aan weerszijden bevinden zich rubberen strips, die helpen om de kooi soepel in de laadruimte te zetten en vast te zetten.

Lees binnenkort het hele artikel. Nog geen abonnee? Voor €3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven