Ga naar hoofdinhoud

Treintje op maat voor NedTrain


NedTrain, het bedrijf dat vanouds onderhoud, service, reiniging en revisie van al het rollend materieel van de NS verzorgt, heeft nu ook zelf een treintje in gebruik genomen. Het gaat om een op maat gemaakte serie onderdelenkasten, die door Engels Logistiek zijn ontwikkeld en geproduceerd. Onderhoud aan treinen vindt plaats in onderhoudswerkplaatsen, die bestaan uit zo’n 200 meter overdekte sporen.

De loopafstand vanaf de werkplek naar het magazijn is gemiddeld ruim 100 meter. Om de efficiency binnen de NedTrain onderhoudswerkplaatsen te verbeteren, wordt per materieelserie de top 50 meest gebruikte onderdelen bij de trein geleverd. Een harde eis om voorbereid te zijn op de implementering van RFID, was dat de maatwerk onderdelenkasten geheel in kunststof dienden te worden uitgevoerd, met een minimum aan metalen onderdelen. Metaal verstoort namelijk het RFID signaal en daardoor de scan-nauwkeurigheid.

De kasten zijn inmiddels in gebruik genomen op de vier grotere werklocaties van NedTrain, te weten Ommen, Leidschendam, Amsterdam en Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven