Ga naar hoofdinhoud

Transporeon nu ook in UK actief


Transporeon GmbH, bekend als leverancier van elektronische systemen voor het toewijzen van transporten, heeft nu ook in het Verenigd Koninkrijk een eigen kantoor.
Brian Kilshaw is er benoemd tot Key Account Manager. Hij gaat vanuit zijn kantoor in de UK nieuwe business initiatieven op touw zetten en de snel groeiende klantenportefeuille van Transporeon verder uitbreiden.

Brian Kilshaw heeft meer dan 15 jaar ervaring in commerciële functies binnen de logistieke en transportsector. Zijn laatste baan was bij TNT Post, waar hij verantwoordelijk was voor business development. Daarvoor bekleedde hij diverse functies in verkoop en verkoopmanagement voor leveranciers van logistieke diensten. Het Verenigd Koninkrijk is de vijftiende Europese markt waar Transporeon nu aanwezig is met een lokaal kantoor. Het bedrijf, dat het e-logistics platform TISYS ontwikkelde, werd in 2000 opgericht in Ulm, Duitsland. Nu, acht jaar later, werken er in de diverse Europese kantoren meer dan honderd mensen.

Snelle groei
”De snelle groei van Transporeon is een natuurlijke evolutie voor een speler in de logistieke en transportsector, waarvan de klanten grote ondernemingen zijn actief over heel Europa”,  verklaart Wytze Rauwenhoff, Regional Sales Manager Western Europe. “Met de opening van een lokaal kantoor kan deze gestaag groeiende klantengroep ook in het Verenigd Koninkrijk rekenen op een doeltreffende ondersteuning, in de eigen taal en gericht op de specifieke marktproblemen.”

Eiland
De Engelse markt verschilt op diverse vlakken van andere Europese markten. “Omdat het Verenigd Koninkrijk een eiland is, telt het heel wat minder transitvrachtwagens dan Duitsland of België”, merkt Brian Kilshaw op. “De vrachtwagens zijn er ook minder zwaar geladen dan in de rest van Europa. De gemiddelde vracht weegt hier ongeveer 9 ton, terwijl dat elders in Europa meer dan 13 ton is.” Er zijn dus mogelijkheden om vrachten te groeperen. Deze transport-rationalisering wordt door Transporeon aangeboden via de modules TICAP en TIFLOW, bedoeld om respectievelijk de toewijzing en de communicatie van transportorders te optimaliseren.

Toenemende behoefte
 “Onze diensten worden zeer positief onthaald”, constateert Kilshaw. “Vooral omdat onze oplossingen tegemoetkomen aan een toenemende behoefte. Het door Transporeon ontwikkelde e-logistics platform is een vernieuwend product voor de verladers. Ze zijn zich bewust van de voordelen die deze oplossing biedt voor het optimaliseren van hun transportactiviteiten. Bovendien is ook de digitale tachograaf ingevoerd in het Verenigd Koninkrijk. De TISLOT-module van Transporeon is een waardevol instrument om aan deze nieuwe vereisten te voldoen. Voordien kon de wachttijd bij het laden en lossen als rusttijd worden gerekend. Dat is nu niet langer het geval en dus wordt die wachttijd duur.”

Brandstof
In vergelijking met het Europese vasteland is ook de brandstof duurder in het Verenigd Koninkrijk (25 tot 40 procent!). Dit geeft een nog grotere druk op de verladers en de vervoerders. Bovendien is het nationale wegennet er zo goed als verzadigd. Transporeon is er dan ook van overtuigd dat de oplossingen, die een antwoord bieden op deze uitdagingen, goed zullen worden onthaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven