Ga naar hoofdinhoud

Toyota wederom top


De Toyota Industries Corporation, moederbedrijf van onder meer het Nederlandse Toyota Material Handling Nederland, is wederom uitgeroepen tot de wereldmarktleider in intern transportmaterieel.

Het Duitse vakblad DHF en het Logistik Journal publiceren jaarlijks een wereldranglijst en zetten ook dit jaar de Toyota Industries Corporation (TICO), met meer dan 190.000 units en een omzet van 5,2 miljard euro op nummer één.

De ranglijst is gebaseerd op omzetcijfers, in dit geval gaat het om de omzet van april 2006 tot maart 2007. TICO is al wereldmarktleider sinds 2001. De material handling divisie, Toyota Material Handling Group (TMHG), bestaat uit vier regionale divisies waaronder ook Toyota Material Handling Europe (TMHE), dat de merken Toyota en BT vertegenwoordigd en waar Toyota Material Handling Nederland weer onderdeel van is. TMHE is actief in 30 Europese markten en heeft een jaaromzet van ruim 1,5 miljard euro. De organisatie heeft productiesites in Ancenis (Frankrijk); Bologna (Italië) en Mjölby (Zweden) en telt zo’n 400 sales en service centra en 8.000 medewerkers in heel Europa.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven