Ga naar hoofdinhoud

TNT Express lijdt flink onder crisis


TNT Express heeft het moeilijk. Business News Radio meldde vanmorgen dat het post- en expressbedrijf TNT de handelsomstandigheden bij zijn Europese express-activiteiten significant zag verslechteren in september. Gebaseerd op de volumepatronen in de eerste twee weken van oktober, verwacht het post- en logisitiekbedrijf volgens BNR dat deze druk ook in het vierde kwartaal zal voortduren.

Het bedrijf zegt in een persbericht een aangepaste outlook te geven bij de publicatie van zijn derdekwartaalcijfers op 27 oktober a.s. TNT stelt nu al wel dat de marges binnen Express ‘International & Domestic’, waar de Europese express-activiteiten toe behoren, in 2008 naar verwachting zullen uitkomen op ongeveer 9 procent, met een wat lagere omzetgroei. Eerder ging TNT nog uit van een lage dubbelcijferige marge en een hoge enkelcijferige autonome omzetgroei.

De overige activiteiten ontwikkelen zich volgens TNT in lijn met de verwachtingen. Zo bleven de volumes bij Economy Express (bezorging via het wegennetwerk) groeien, hoewel die groei wel onder de niveaus van 2007 uitkwam. Daarnaast bleven groei en marges voor ‘Express Emerging Platforms’, diensten aan opkomende landen, zich ontwikkelen conform de outlook van TNT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven