Ga naar hoofdinhoud

TNT Express bouwt supervestiging in Hamburg


TNT Express bouwt een nieuwe, supergrote vestiging in Hamburg. In het stadsdeel Moorfleet bouwt de expresdienstverlener op een terrein van 26.000 m² het grootste depot van Duitsland.

Van Riet levert er een transport- en sorteerinstallatie inclusief een dynamisch scan-, meet- en weegstation. Er wordt in Hamburg alles aan gedaan om de vrachtstukken van de TNT Express-klanten optimaal te beschermen. Belangrijke planningscriteria voor de bouw van deze nieuwe TNT Express-vestiging waren daarom onder meer moderne veiligheidsstandaards; naleving van wettelijke bepalingen en voldoende plaats voor meer dan 750.000 zendingen die jaarlijks overgeladen kunnen worden.

Vleugels
Via de poorten kunnen 101 bestel- en vrachtwagens gelijktijdig geladen worden. De vleugels van de U-vormig gebouwde hal kunnen, als er een stijgende behoefte ontstaat naar uitbreiding, elk nog 1.200 m² uitgebouwd worden. Ook de binnenplaats kan in dat geval overdekt worden.
De planningen voor het nieuwe gebouw, waarin TNT Express ruim 19 miljoen euro investeert, begon in november 2005. In oktober 2006 kreeg de projectontwikkelaar Hochtief de opdracht van TNT.

In- en outbound
Van Riet Material Handling Systems in Nieuwegein werd gekozen om de collitransport- en sorteerinstallatie ten behoeve van de in- en outboundstromen te leveren. Om dit te kunnen realiseren wordt een pakketvriendelijke hoge capaciteitssorter, type shoesorter ‘HC’ ingezet, die ook de capaciteitsbehoefte naar de toekomst toe vervult. Tevens wordt de installatie voorzien van een centrale dynamisch scan-, meet- en weegstation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven