Ga naar hoofdinhoud

TLN en EVO juichen extra subsidie roetfilters toe


TLN en EVO zijn blij met het besluit van de ministers van VROM en Verkeer en Waterstaat om 9 miljoen euro extra vrij te maken voor roetfilters op vrachtauto’s. Met de beslissing worden afspraken nagekomen uit het convenant milieuzones.

Eind vorig jaar stelden de ministeries samen al 25 miljoen euro extra subsidie beschikbaar. Met de toezegging van nog eens 9 miljoen euro komt het totaalbedrag op 34 miljoen euro extra. Verwacht wordt dat met dit geld 9.000 extra vrachtauto’s van een filter kunnen worden voorzien. Dit is goed voor de luchtkwaliteit in steden en daarbuiten.

Convenant

In 2006 hebben onder meer TLN en EVO met tien gemeenten en de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat een convenant ondertekend waarin zij hebben afgesproken samen te werken aan verbetering van de luchtkwaliteit in binnensteden. Afgesproken is dat ondernemers investeren in roetfilters of schonere vrachtauto’s. Omdat dit een enorme impact heeft op het bedrijfsleven, heeft de overheid beloofd hier voldoende subsidiemogelijkheden tegenover te stellen.

Veel ondernemers zijn inmiddels overgegaan tot het plaatsen van roetfilters. Vooral voor de grote vrachtauto’s waren in het begin roetfilters beschikbaar. Dit was zo’n succes, dat het merendeel van de inmiddels lege subsidiepot naar deze groep is gegaan. Met het extra geld kunnen nu ook vooral kleinere vrachtauto’s die veel in centra komen waar milieuzones gelden, worden voorzien van roetfilters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven