Ga naar hoofdinhoud

Tips voor het scheiden van bedrijfsafval


Waar je ook werkt, bedrijfsafval komt overal voor. Gelukkig kun je met het scheiden van je afval bijdragen aan de productie van nieuwe grondstoffen. Met de rijzende vraag naar grondstoffen is het produceren van afval daarin alleen maar een pluspunt: je draagt bij aan de samenleving. Het is echter wel van belang dat je je afval hiervoor op de juiste manier scheidt. Hoe kun je je afval maximaal scheiden? Lees onderstaande tips vooral even door.

Om wat voor type bedrijfsafval gaat het?

Wanneer je je bedrijfsafval wilt gaan scheiden, is het noodzaak om te bekijken wat de afvalstromen zijn. Welk type bedrijfsafval produceer je? Denk aan papier, plastic, glas en GFT. Om optimaal te kunnen scheiden, zul je dit eerst in kaart moeten brengen.

De juiste inzamelmiddelen

Wanneer je alle afvalstromen in kaart hebt gebracht, weet je ook precies wat voor type bedrijfscontainer je kunt huren. Zo heb je speciale perscontainers, rolcontainers en GFT-containers. Iedere container heeft weer een eigen functie, dus let erop dat je de juiste container gebruikt voor de juiste afvalstroom. Bij gebrek kun je ook denken aan een multi-container, bijvoorbeeld. Bekijk welke oplossingen het beste passen bij de onderneming en de ruimte die er beschikbaar is.

Bedrijfsafval gescheiden makkelijk maken

Om maximaal het afval te kunnen scheiden is het belangrijk om dit samen met de onderneming te doen. Allereerste is het verstandig om de medewerkers van het bedrijf in te lichten over het scheiden van het afval. Hierin is het noodzaak om te vertellen hoe belangrijk het is om afval te scheiden. Daarnaast is het verstandig om de containers op een centrale plek neer te zetten waar de afvalstroom zich het meeste bevindt. Uiteindelijk communiceer je dan ook naar de medewerkers waar het afval kan worden weggegooid.

GFT afval apart scheiden

Wordt er GFT afval geproduceerd in de onderneming? Let dan op dat dit goed gescheiden wordt. GFT afval is namelijk van groot belang voor de productie van grondstoffen voor compost en biogas. Let dus op dat er een speciale bak is waar het GFT afval in kan en dit nooit bij het restafval wordt weggegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven