Ga naar hoofdinhoud

Time:matters neemt JNE Netherlands over


Het tot Lufthansa behorende time:matters heeft de Nederlandse aanbieder van express logistiek JNE overgenomen. Honderd procent van de aandelen van JNE Netherlands BV is in handen van time:matters Holding GmbH.

Naast de aandelen neemt de dienstverlener voor koerier-, sameday- en noodlogistiek ook alle medewerkers van JNE over. Ben Hofs, oprichter en eigenaar van JNE, is aangesteld als bedrijfsleider (managing director) van de nieuwe Nederlandse time:matters dochtermaatschappij. Co-bedrijfsleider is Arne Schulke, chief financial officer van de Duitse time:matters Holding.

Groot potentieel
De overname van JNE is onderdeel van de twee jaar geleden gestarte internationaliseringsstrategie van time:matters. Het is de eerste keer dat de firma een gevestigde onderneming heeft overgenomen. Eerder richtte time:matters zich enkel op organische groei in de vorm van eigen verkoopkantoren en dochtermaatschappijen. Franz-Joseph Miller, chief executive officer van time:matters: “De regio, waarin talrijke Europese distributiecentra zijn gevestigd, biedt een groot potentieel voor tijdkritische spare part logistiek – een segment dat voor time:matters steeds belangrijker wordt.”

Volgens Franz-Joseph Miller vertoont de manier van ondernemen van time:matters en JNE sterke overeenkomsten en kennen ze allebei een sterke klantoriëntatie. “Hierdoor complementeren de diensten elkaar op een bijna ideale manier”, aldus Miller. JNE-klanten hebben als gevolg van de overname onmiddellijk toegang tot het time:matters-netwerk. Hierdoor breiden de bestaande service en geografische zwaartepunten van JNE uit.

Lufthansa
time:matters GmbH is expert op het gebied van koerier-, sameday- en noodlogistiek en biedt klantspecifieke, op maat gesneden logistieke oplossingen aan voor bijzonder dringende of speciale logistieke taken. De basis voor de special speed solutions van time:matters in heel Duitsland en internationaal zijn zo snel mogelijke en betrouwbare transporten voor zeer dringende en bijzonder belangrijke zendingen door middel van lucht-, trein- en wegtransport. Hiertoe maakt time:matters gebruik van het complete lijnvluchtennet van de Deutsche Lufthansa alsook van luchtverbindingen van andere contractanten zoals Swiss International Air Lines. Dagelijks zijn dit meer dan negenhonderd continentale en meer dan honderd intercontinentale verbindingen, ongeveer vierhonderd bestemmingen in negentig landen. In het charterbereik werkt de logistieke dienstverlener onder andere nauw samen met de Lufthansa Cargo Charter Agency.

Als bijkomende service-plus heeft time:matters sinds augustus 2007 op de luchthaven van Frankfort een eigen courier terminal voor express- en koerierzendingen. In heel Duitsland heeft de logistieke dienstverlener bovendien ongeveer 140 ICE- en EC/IC-stations tot zijn beschikking.

Vestigingen
In 2006 opende time:matters in het kader van de begonnen verregaande internationalisering van zijn handelsmodel zijn eerste buitenlandse vestiging in Zürich. In 2007 volgden vestigingen in  Wenen, Warschau en Shanghai. Sinds de verkoop van ondernemingsaandelen in 2006 behoort de in Neu-Isenburg bij Frankfort aan de Main gevestigde logistieke specialist voor het grootste deel toe aan fonds van de groei-investeerders Buchanan Capital Partners en het management van de onderneming. Lufthansa Cargo AG, waaruit time:matters in het jaar 2002 werd losgekoppeld, neemt met 49 procent verder deel aan de onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven