Ga naar hoofdinhoud

Timberland start uitbreiding van Europees dc in Almelo


Het Europese distributiecentrum van Timberland wordt uitgebreid. Het warehouse op het XL Businesspark Twente in Almelo krijgt er 13.000 vierkante meter bij en SSI Schäfer gaat de nieuwe magazijnruimte inrichten.

De eindoplevering staat gepland voor medio mei, zo laat SSI Schäfer weten aan Warehouse Totaal. Zestien monteurs van de magazijninrichter zullen de komende weken in 32 gangen van het magazijn PR 600-palletstellingen installeren.

Deze palletstellingen hebben een hoogte van 11 meter en een lengte van ruim 88 meter. Ze bieden plaats aan 22.528 locaties met circa 2,2 miljoen artikelen. De liggers worden voorzien van draadroosters. Het magazijn zal worden bediend door hoog heffende orderpickers, aldus SSI Schäfer.

Dronebeelden van het dc van Timberland.

Van Enschede naar Almelo

Timberland, een Amerikaanse producent van outdoorkleding en schoenen, besloot in 2011 om zijn Europese distributiecentrum te verhuizen van Enschede naar Almelo. Vanuit dit dc verzorgt Timberland de distributie van artikelen door heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Bij de verhuizing naar Almelo werd SSI Schäfer ook al betrokken. Het bedrijf kreeg namelijk de opdracht om het bestaande stellingmateriaal te demonteren, te verhuizen en opnieuw op te bouwen in het dc van 40.000 vierkante meter. Daar komt nu dus 13.000 vierkante meter bij.

Die nieuwe ruimte is bedoeld voor opslag, vertelde Arnold van der Meer van systeembouwer Systabo in oktober al aan TC Tubantia: “Ons huidige pand heeft veertig docks waar vrachtwagens terechtkunnen om orders op te halen en af te leveren. Daar komen er in het nieuwe gedeelte niet veel bij. Acht om precies te zijn. Docks nemen immers ruimte in beslag. Ruimte die we hard nodig hebben voor de opslag van artikelen.”

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven