Ga naar hoofdinhoud

Tielbeke neemt CB Transport definitief over


Tielbeke neemt het transport van CB over, inclusief chauffeurs, planners en wagenpark. 16 juni 2023 tekenden beide partijen de overeenkomst en maakten zo hun voornemen definitief.

Wat in februari al werd aangekondigd is nu definitief. Tielbeke neemt de transporttak van CB over. Met de overname maakt CB zijn vervoersdienstverlening toekomstbestendig, voor klanten en medewerkers. Tielbeke voegt met de overname een belangrijke schakel toe aan zijn fijnmazige distributienetwerk in de Benelux.

Overname

Linda van Zomeren, CEO CB: “Wij zijn blij met deze overname. Samen met Tielbeke kunnen wij onze klanten blijvend goed van dienst zijn en houden chauffeurs en planners hun werk. Bovendien investeert Tielbeke in duurzaam vervoer. Dat past goed bij CB’s strategie en bij de steeds strenger wordende milieueisen in vooral de binnensteden.”

Adwin Verhoeks CEO Tielbeke: “Deze samenwerking is voor beide partijen goed en een grote stap vooruit. Zowel CB’s klanten als de nieuwe collega’s passen goed bij Tielbeke en wij hopen dat zij zich snel bij ons familiebedrijf thuis zullen voelen. De boekensector is een mooie aanvulling op ons klantportfolio en past goed in ons netwerk. En onze nieuwe collega’s hebben net als wij, passie voor het fijnmazige distributievak én voor de klant.”

Geen verandering in België

De overname door Tielbeke betreft alleen de Nederlandse markt. In België blijft CB zelf het transport doen, in samenwerking met Belgische vervoerspartners. Daarnaast blijft CB samenwerken met andere vervoerders voor kleinere (pakket)zendingen en leveringen rechtstreeks aan de consument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven