Tegelhandel krijgt nieuw dc en gaat van 6 naar 22 laaddocks • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Tegelhandel krijgt nieuw dc en gaat van 6 naar 22 laaddocks


Tegelgroep, groothandel in wand- en vloertegels, krijgt een nieuw distributiecentrum. In Bemmel zal een warehouse van 21.000 vierkante meter worden gebouwd met een hoogte van ruim twaalf meter.

Tegelgroep verzorgt zijn distributie nu nog vanuit Andelst, Gendt en Oosterhout, maar dat brengt ‘verschillende logistieke uitdagingen’ met zich mee, zegt directeur Frank van der Weide: “Door alles in één distributiecentrum te consolideren, kunnen we onze klanten beter en professioneler van dienst zijn en kunnen we kosten besparen door lagere transportkosten.”

Werkgelegenheid

Het nieuwe distributiecentrum zal verschijnen op industrieterrein Pannenhuis II en de circa negentig personeelsleden verhuizen mee. Bij de gemeente is men in ieder geval in zijn nopjes met het nieuwe pand van Tegelgroep, vertelt wethouder Helga Witjes van de gemeente Lingewaard.

“Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met alle andere partijen die bij dit proces zijn betrokken. De keuze van de Tegelgroep om hun nieuw distributiecentrum in Bemmel te vestigen. bevestigt de uitstekende kansen voor logistieke spelers in Bemmel. Dit distributiecentrum zal meer werkgelegenheid creëren in het gebied.”

Aan De Gelderlander heeft Van der Weide laten weten dat Tegelgroep niet alleen een groter magazijn, maar ook meer dockmogelijkheden krijgt: “We hebben nu zes laad- en losdocks, dat worden er 22. We kunnen straks veel sneller en efficiënter werken.”

Samenwerken met Warehouse Totaal?

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl  


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven