Technologie zorgt voor blije en betere chauffeurs • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Technologie zorgt voor blije en betere chauffeurs


De efficiëntie in het transport loopt terug, terwijl het tekort aan chauffeurs en materieel toeneemt. Steeds meer transporteurs kunnen niet meer aan de groeiende vraag naar transport voldoen. Gelukkig kan de inzet van technologie voor enige verlichting zorgen, blijkt tijdens het jaarlijkse ITT-event van Trimble.

Er werken 170.000 mensen in het transport, waaronder 91.000 vrachtwagenchauffeurs. “Dat is meer dan er ooit in de sector werkzaam zijn geweest. Maar het is lang niet genoeg”, stelt Elisabeth Post, voorzitter van Transport & Logistiek Nederland. Zij luidt tijdens het ITT-event van Trimble de noodklok over het forse personeelstekort. Het aantal onvervulde vacatures is inmiddels gegroeid tot 11.000. “Eén op de drie bedrijven geeft aan dat ze door het personeelstekort worden belemmerd in hun groei. Die moeten dus nee zeggen tegen klanten.”

Vier dagen is genoeg

Post verwacht dat het personeelstekort nog verder oploopt. Het chauffeursbestand vergrijst, wat betekent dat de uitstroom groter is dan de instroom. En de mensen die instromen, rijden vaak minder kilometers. “Die zijn op zoek naar een andere balans tussen werk en privé. Die vinden vier dagen werken vaak al genoeg. En de vraag naar transport neemt alleen maar toe. Als alle plannen voor nieuwbouwwoningen werkelijkheid worden, leidt dat alleen al in de Randstad tot een toename van 26 procent in het beroepsgoederenverkeer. Naar verwachting hebben we voor het bouwverkeer 5000 tot 7000 extra chauffeurs nodig.”

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven