Ga naar hoofdinhoud

Swisslog richt nieuw dc Wärtsilä in


Wärtsilä, de bekende fabrikant van vermogensopwekkingssystemen voor de scheepsbouw en elektriciteitsbedrijven, heeft aan Swisslog de opdracht gegeven voor het ontwerpen en verwezenlijken van een nieuw centraal distributiecentrum in Kampen. Swisslog zal voor dit project, dat een waarde vertegenwoordigt van zo’n 50 miljoen euro, als hoofdaannemer optreden.

Het nieuwe Centraal Distributie Centrum (CDC) moet er voor zorgen dat Wärtsilä de logistiek van de reserveonderdelen van haar negen huidige magazijnen voor specifieke productseries, kan centraliseren in één enkel, wereldwijd distributiecentrum. Tage Blomberg, Group Vice President van Wärtsilä Services, licht toe: “Met het distributiecentrum kan Wärtsilä haar 24/7 servicestratiegie waarmaken, zo de klantenservice verbeteren en kostenbesparingen realiseren.“

Turn-key
Swisslog verzorgt als hoofdaannemer (turn-key) zowel het ontwerp voor de operatie van het CDC, de realisatie en het opstarten van de nieuwe installatie, alsook de constructie van het gebouw en alle material handling uitrusting. Swisslog zal haar eigen software producten en magazijnbeheersysteem implementeren, en is daarnaast verantwoordelijk voor de totale systeemintegratie.

Kostenbesparingen
Daniel Fink, hoofd van Swisslog’s Warehouse & Distribution Solutions divisie, stelt tevreden: “Deze bestelling voor een greenfield distributiecentrum reflecteert Swisslog’s aanpak van geïntegreerde logistieke oplossingen, gaande van consultancy tot realisatie en service onder turn-key general contracting condities. Daarenboven creëren wij duidelijke voordelen in termen van kostenbesparingen en efficiëntere werkingen.”

Miniload
Het CDC omvat de inkomende en uitgaande logistiek, technische kwaliteitscontrole en opslag van zware goederen, evenals geautomatiseerde miniload en hoogbouw palletopslagplaatsen. De bouwwerkzaamheden, die een omvangrijk deel uitmaken van het project, zullen starten in augustus 2009. De reserveonderdelen van de negen huidige magazijnen van Wärtsilä worden in 2011 overgebracht naar het centrale distributiecentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven