Succesvol mensen werven? Pas vacature aan op wens werknemer • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Succesvol mensen werven? Pas vacature aan op wens werknemer


Personeelskrapte is groot en daarmee de uitdagingen om nieuwe mensen te binden. Wie succesvol wil zijn, moet omdenken; de werknemer moet centraal staan niet de werkgever.

Mensen werven is extra uitdagend nu de banen voor het oprapen liggen en het personeelstekort groot is. Zoekenden kunnen kritisch zijn en zijn dat ook, wees daarom ook kritisch op je vacaturetekst. Een paar praktische tips van Steven Gudde, directeur arbeidsmarkt bij Olympia.

*Verplaats de vraag in je vacatures van ‘wat heb ik nodig als werkgever’ naar ‘wat heb jij nodig als werknemer’.

*Begin eerst bij de mensen die al voor je werken. Zorg ervoor dat jij als werkgever aantrekkelijk bent en blijft. Laat hen jouw verhaal als werkgever vertellen waarmee ze nieuwe medewerkers (hun collega’s) inspireren en interesseren.

personeel

Zie ook
Personeel vinden en houden vraagt meer dan alleen goed salaris

*Mensen zijn in hun werk altijd al op zoek naar perspectief en een zekere inkomenszekerheid. Maar nu ook steeds meer naar werk dat past bij ieders privésituatie. Corona heeft deze laatste behoefte versterkt. Dus niet alleen meer zekerheid over het aantal uren, opleidingsmogelijkheden, pensioenregeling of perspectief op een vaste aanstelling maar ook (zelf)regie over werk(uren), flexibiliteit zijn gevraagd.

*Concentreer je vervolgens op zaken die wel het verschil maken zoals perspectief, opleidingsmogelijkheden, goed werkgeverschap, inspirerend  leidinggeven, cultuur, etc.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven