Subsidiepot om distributiecentrum energiezuiniger te maken is weer open • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Subsidiepot om distributiecentrum energiezuiniger te maken is weer open


Je wilt je distributiecentrum of kantoor verduurzamen maar kan wel wat hulp gebruiken? Let dan op, want de Subsidieregeling Verduurzaming MKB is weer van start.

Het energiezuiniger maken van je warehouse wie will dat nu niet nu de energieprijzen sterk fluctueren. Je kunt zelf snel winst boeken door een paar simpele ingrepen. Voor wie meer hulp nodig heeft, is er subsidie beschikbaar en de pot Subsidieregeling Verduurzaming MKB is zojuist weer geopend.

Deze subsidie helpt MKB-ondernemers hun bedrijf te verduurzamen. Met deze subsidie krijg je een vergoeding voor de inhuur van een energieadviseur voor een energieadvies op maat en de uitvoering hiervan.

Subsidie voor wie?

De subsidie is bedoeld voor ondernemers met een eigen bedrijfspand (of die een pand huren) en die niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. De subsidie is bedoeld voor ondernemers met een eigen bedrijfspand (of die een pand huren) en die niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Dat betekent dat het bedrijfspand per jaar dus niet meer dan 25.000 m3 gas en 50.000 kWh elektriciteit verbruikt.

Zie ook
Warehouse energie zuiniger maken? Profiteer van deze subsidies en fiscale regelingen


Het subsidiebedrag voor het energieadvies voor de verduurzaming van het bedrijfspand en/of bedrijfsvoering is minimaal € 400 en maximaal € 750. Het maximale subsidiebedrag is € 2.500 voor advies én ondersteuning bij de uitvoering van de energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen uit het advies.

Jaaromzet

De SVM richt zich op MKB ondernemers die willen verduurzamen. De overheid hanteert hierbij de grens van maximaal 250 fte en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen.

Doel van deze subsidie is om jou als ondernemer te helpen en te stimuleren bij het verduurzamen van je bedrijfspand of bedrijfsvoering. De SVM vergoedt daarvoor een deel van de kosten van energieadvies en begeleiding. Niet de investering of aanschafkosten. Daar zijn eventueel andere regelingen voor beschikbaar.

SVM: Hoeveel subsidie kun je krijgen?

Je ontvangt 80% subsidie over de gemaakte kosten met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand. Wanneer je alleen voor het advies gaat, dan geldt er een minimum subsidiebedrag van € 400 en een maximum van € 750. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven