Subsidie emissievrije trucks nu aan te vragen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Subsidie emissievrije trucks nu aan te vragen


De Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) voor batterij-elektrische of waterstofvrachtwagens is maandag 9 mei opengesteld. Het is nu dus direct mogelijk subsidie aan te vragen. De 13,5 miljoen euro die voor dit jaar beschikbaar is, is in principe te verkrijgen tot 31 december van dit jaar, maar natuurlijk geldt op = op.

De hoogte van de subsidie hangt af van het soort vrachtwagen en de grootte van het bedrijf. Grote bedrijven kunnen in totaal (subsidie en belastingvoordeel) tot 40 procent van de meerkosten ten opzichte van een dieselvrachtwagen vergoed krijgen. Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat wil MKB’ers een beetje extra tegemoet komen. Voor de kleinste bedrijven, met minder dan 10 werknemers, loopt dat op tot 60 procent. Het gaat dan om de meerkosten bij aanschaf, die liggen voor elektrische vrachtwagens hoger dan voor dieselvrachtwagens.

Het ministerie wil dat het er over drie jaar minimaal 1000 zijn en in 2030 moet dat aantal zijn opgelopen tot zo’n 16.000. Tien jaar later moeten alle nieuwe vrachtauto’s schoon zijn.

De subsidieregeling. voluit Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET), loopt tot begin 2027. Momenteel is de pot in totaal gevuld met ruim 40 miljoen euro, die tot en met 2024 beschikbaar komt. 13,5 miljoen euro is er al voor dit jaar. Het kabinet werkt momenteel aan de vormgeving van het budget na 2024, in lijn met de wens daartoe vanuit de Tweede Kamer en de sector.

Direct aanvragen van de subsidie kan hier

Lees hier alles over de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven