Ga naar hoofdinhoud

Storopack groeit ruim tien procent


Storopack Benelux, onderdeel van de Duitse verpakkingsgroep Storopack, heeft in het boekjaar 2007 een omzet geboekt van 15,0 miljoen euro. Dit is een groei van zo’n twaalf procent in vergelijking met een jaar eerder. In de eerste helft van het jaar 2008 heeft de positieve trend zich volgens Storopack voortgezet. Zowel in de verkoop als ook in het magazijnbeheer en de magazijnlogistiek, in het technische onderhoud en op het gebied van verpakkingsadvies werden extra medewerkers in dienst genomen. In totaal werken nu bijna 50 mensen bij Storopack Benelux.

Brand
De brand, die in december 2007 de Loose Fill-fabriek in het Belgische Wuustwezel trof, had geen negatieve gevolgen voor de omzet en het resultaat. Om de klanten tijdig te kunnen blijven beleveren, laat Storopack Benelux nu Loose Fill komen uit de vestigingen in Duitsland en Frankrijk. De producten van de belangrijkste merken van Storopack (Airplus, Paperplus en FOAMplus) en het Loose Fill-aanbod zijn met name verantwoordelijk voor de opmerkelijke groei. Dit goede resultaat is deels te danken aan de mogelijkheid om de oplossingen te integreren in geautomatiseerde verpakkingslijnen, een eis die steeds meer aan belang wint.

Verkooporganisatie
De eigen verkooporganisatie van Storopack voor de markten in België en Luxemburg heeft volgens het bedrijf zelf een grote rol gespeeld bij het succes in 2007 en 2008.
Deze eigen verkooporganisatie heeft de omzet van Storopack-producten in de Benelux meer dan evenredig doen toenemen, zo wijzen de cijfers uit. Als nieuw serviceaanbod zette Storopack een verpakkingstechnische opleiding op poten. Onder leiding van een verpakkingsingenieur worden in die opleiding onder meer verpakkingen ontwikkeld met behulp van valproeven, om voor de toepassingen van de klanten en de daaruit resulterende eisen de optimale transportbescherming te kunnen bieden.

Pelaspan
De in 2006 en 2007 ingevoerde innovaties hebben volgens Storopack duidelijk een positief effect gehad op de omzet en het resultaat. De strategie om de productportefeuille constant te controleren en te vergroten, wordt ook in 2008 voortgezet. Momenteel komt het model Paperplus Shooter op de markt, dat gekenmerkt wordt door een hoge werkingssnelheid. Met het nieuwe Pelaspan heeft de fabrikant ook de Loose Fill-producten uitgebreid. De verpakkingschips uit plantaardig zetmeel hebben een voordelige S-vorm, die tot nu toe alleen bij Loose Fill uit kunststof gebruikelijk was.

Bedrijfsresultaat
De ondernemingsgroep Storopack, die wereldwijd 52 vestigingen heeft, sloot het boekjaar 2007 af met een omzet van 311,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat blijft net onder het gebudgetteerde bedrag. Dit is in hoofdzaak te wijten aan het instorten van de eindconsumentenmarkt in de VS, maar ook aan de effecten van de wisselkoersschommelingen en de hoge energiekosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven