Ga naar hoofdinhoud

Storeganizer wint opslagruimte op Logistica

Storeganizer toepassing bij DHL

Storeganizer toont het compacte en hangende opslagsysteem van Conteyor op Logistica 2015. DHL Supply Chain in Meer heeft het opslagsysteem onlangs ook in gebruik genomen.

Het Storeganizer opslagsysteem is een al langer bestaande oplossing die is opgebouwd uit hangende canvas opslagkolommen, ook wel ‘assembly bags’ genoemd. Voor veel logistiek dienstverleners is het systeem een prijsgunstig en compact alternatief voor het creëren van extra picklocaties in de grondsecties van de bestaande palletstellingen. Dit komt in de plaats van bijvoorbeeld extra liggerniveaus in de palletstellingen of het plaatsen van conventionele legbordstellingen onder de bestaande palletstellingen in een magazijn. Bij DHL in Meer zijn onlangs vier van deze opslagsystemen in gebruik als opslag- en orderpick-systeem voor de kleine artikelen. Het aantal picklocaties bij DHL is hiermee ruim verdrievoudigd (van 120 naar 387) per palletkolom sectie op het bestaande magazijnoppervlak.

Storeganizer is een product van Conteyor. De magazijnoplossing kent een vakverdeling ingebouwd in bestaande palletstelling rekken. Het opslagsysteem is op te hangen aan rails met wieltjes binnen in een rek en zijn daardoor verrolbaar. Op deze manier zijn bestaande palletstelling rekken uit te breiden, zowel in de hoogte, de breedte, als in de diepte. De oplossing zorgt ervoor dat producten in de grondsecties van de palletstellingen niet langer op pallets liggen, ze liggen compact en stofvrij opgeslagen in het makkelijk verrolbare opslagsysteem. Verschillende productsoorten zijn achter elkaar op te slaan, in bijvoorbeeld twee of drie rijen diep. Door het verschuiven van het verrrolbare systeem kunnen magazijnmedewerkers en orderverzamelaars op een eenvoudige en snelle manier tot bij de achterliggende producten te komen.

Storeganizer hal/stand 11/C019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven