Ga naar hoofdinhoud

Still zet vol in op duurzaamheid met circulaire heftruck en eigen brandstofcel

STILL / AGV

Still maakt werk van duurzaamheid. De intralogistieke specialist werkt aan een circulaire heftruck én lanceert spoedig een eigen brandstofcel.  

Still, dat het warehouse slimmer wil maken via Aribic, heeft ook op productniveau niet stilgezeten. De intralogistieke specialist toverde tijdens zijn persevent in Hamburg een paar interessante innovaties uit de hoed. Onder meer op het gebied van duurzaamheid.

Lancering in-house brandstofcelproductie

Still wil volgend jaar een eigen 24V brandstofcel voor magazijntrucks op de markt brengen, geproduceerd in Hamburg. Daarmee wordt het bedrijf de eerste original equipment manufacturer op de Europese markt met een eigen brandstofcelproductie.

Lees ook
Zo ziet het warehouse van de toekomst eruit…..volgens Kion

Circulaire vorkheftruck

Om op het gebied van duurzaamheid nog beter voor de dag te komen, komen de Duitsers met een ‘consistente circulariteits-strategie. Die strategie is gebaseerd op het consequent vermijden van afval en het recyclen van grondstoffen op alle gebieden die te maken hebben met het produceren, inzetten en recyclen van een product.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Als onderdeel van deze strategie presenteerde het bedrijf een conceptstudie: Volgens STILL moet de volgende RXE elektrische vorkheftruck de eerste in zijn soort zijn die is ontworpen met een circulaire aanpak – van ontwerp via de supply chain naar productie en uiteindelijk tot gebruik door de klant. De in de studie geplande CO2-besparingen zijn veelbelovend en zien er in dit stadium als volgt uit: 15% in de supply chain, 50% in de productie, 25% in het gebruik.

Lees binnenkort over alle aangekondigde innovaties van Still.
Nog geen abonnee? bekijk de (digitale) opties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven