Still baalt van urentellerdiscussie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Still baalt van urentellerdiscussie


Bedrijfsurentellers op hef- en magazijntrucks doen allemaal hetzelfde: bedrijfsuren tellen. Toch kunnen er, zo bleek eind vorige week, flinke verschillen zitten in de rekeningen die verschillende leveranciers versturen voor de huur van of het onderhoud aan de trucks.

Still baalt van deze discussie en wil graag benadrukken dat het zelf in ieder geval louter een eerlijk uurtarief hanteert, gekoppeld aan de draaiuren van de rij- of hefmotor. Een Still urenteller rekent volgens het concern uit Hendrik Ido Ambacht dan ook alleen de effectieve uren.
De berekening komt erop neer dat de urenteller begint te lopen als óf de hefregeling, óf de rijregeling wordt aangestuurd. Mochten beide motoren draaien, dan wordt slechts één werking geregistreerd. Doublures worden op die manier voorkomen, zodat de meting een maximale zuiverheid garandeert.
Binnen één seconde nadat de bediening van het rijden of de hydrauliekfuncties van de truck wordt beëindigd, stopt ook de urenteller. Bij andere merken kan het volgens Still soms wel een halve minuut duren voordat de teller stopt.
De verschillen tussen het effectief tellen – zoals Still dat naar eigen zeggen doet – en andere manieren van tellen kunnen fors oplopen, zoals ook blijkt uit onderstaand rekenvoorbeeld. De afwijking met een stoelschakeling of dubbele tellers bedraagt in de praktijk al gauw 15 tot 50 procent. Bij contacturen of nalooptijd van de teller kunnen de verschillen zelfs nog groter worden. Er zijn zelfs al afwijkingen geconstateerd van maar liefst 300 procent!

 

Rekenvoorbeeld

  Still Bedrijf X
Offerte    
Uurtarief € 1,35 € 1,20
Verwacht aantal draaiuren vloot 62.500 62.500
Totale kosten € 84.375 € 75.000
Verschil + € 9.375  
Praktijk    
Uurtarief € 1,35 € 1,20
Werkelijk aantal draaiuren vloot 46.850 62.500
Totale kosten € 63.250 € 75.000
Verschil – € 11.750  

Het rekenvoorbeeld gaat uit van een vloot van 10 trucks, die wordt geleased over een periode van 60 maanden. In de offertefase lijkt Still nog duurder, maar doordat Still rekent met effectieve uren, blijkt de rekening aan het einde van de looptijd toch fors lager. Reken u dus niet te snel rijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven