Ga naar hoofdinhoud

Stertil breidt uit in VS


De Stertil Group, gespecialiseerd in hef- en laadbruggen, heeft twee overnames gedaan in de VS. In dat land zet het bedrijf een deel van de in het Friese Kootstertille gemaakte producten af, maar met name door de lage dollar kwamen de marges onder druk te staan. Om die reden heeft Stertil nu
Het Amerikaanse ALM Corporation overgenomen. ALM was een directe concurrent van Stertil op de Amerikaanse markt. Naast het valutavoordeel levert dit voor Stertil ook een commercieel voordeel op, namelijk dat de producten nu het in Amerika belangrijke label ‘made in the USA’ krijgen.

ECO
Het tweede bedrijf dat Stertil deze zomer acquireerde, is ECO. Met deze overname heeft de Stertil Group alle wereldwijde rechten verworven van dit nieuwe en in de USA reeds zeer succesvolle hefbrugconcept (zie foto). Voordelen van de innovatieve hefbrug zijn ondermeer een veel geringere inbouwdiepte en een grotere flexibiliteit. Behalve de productrechten is ook de (bescheiden) productiefaciliteit overgenomen. De bedoeling is om de ECO ook in Europa op de markt te brengen.

Lasaulec
Eerder werd al bekend dat de Stertil Group in september de garage-equipment activiteit van het Friese zusterbedrijf Lasaulec overneemt. Dit gebeurt in het kader van de strategische heroriëntering die bij Lasaulec heeft plaatsgevonden. Het leveringsprogramma van Stokvis Equipment in Deventer, de Nederlandse verkoopvestiging van de Stertil Group, wordt hiermee verder uitgebreid.

Sofregi
Het begin dit jaar overgenomen Sofregi is inmiddels geheel geïntegreerd in de eigen verkooporganisatie. Sofregi is een Frans bedrijf, dat zich bezighoudt met het onderhoud en de reparatie van zware hefbruggen. De Stertil Group is onderdeel van Kroymans Corporation. Het bedrijf heeft haar hoofdvestiging in het Friese Kootstertille en ontwikkelt en produceert hefbruggen en laadbruggen. Voor de verkoop van haar producten beschikt  de Stertil Group over eigen verkoopvestigingen in Nederland (Deventer), USA, UK, Duitsland, Frankrijk, Polen en Rusland, alsmede over een wereldwijd netwerk van exclusieve dealers. In totaal werken er ruim 400 mensen bij de Stertil Group.

Stertil-ALM overname
Ulbe Bijlsma, directeur van Stertil en Douglas Grunnet, directeur van ALM na ondertekening van de overnamedocumenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven