Ga naar hoofdinhoud

Stef Groep neemt Bakker Logistiek over


Stef groep neemt Bakker Logistiek over. De geplande overname moet Stef een sterkere marktpositie opleveren.

Overnames in de de logistiek zijn talrijk de laatste jaren. Recent nog nam Kooiker Graaco over. Nu staan Bakker logistiek en Stef groep centraal. De laatstgenoemde neemt Bakker over. Deze overname zal de territoriale dekking van het bedrijf versterken in alle productie- en consumptiegebieden van het land. Het verbreedt het aanbod van transport-, logistieke en verpakkingsdiensten voor voedingsmiddelen, laat het bedrijf weten in een persverklaring.

Ook voorziet Stef een verbeterde waardepropositie voor alle spelers in de Nederlandse voedselvoorzieningsketen (voedselproducenten en retailers).

Bakker Logistiek cijfers en feiten

Bakker Logistiek, een vierde generatie familiegroep, is gespecialiseerd in transport, logistiek en verpakkingsdiensten voor voedingsmiddelen (ambient en gekoeld) in Nederland. Het is een van de grootste temperatuur gecontroleerde bedrijven in het land, met 1 400 werknemers en een vloot van 325 voertuigen. De omzet bedraagt  150 miljoen euro. Bakker Logistiek heeft verdeeld over drie plaatsen (Zeewolde, Tilburg en Heerenveen zes warehouses met een oppervlakte van 170 000 m² en 205. 000 palletplaatsen.

Stef Group

Stef is sinds 2014 aanwezig in het land en is gespecialiseerd in transport en logistieke diensten voor voedingsmiddelen producten (gekoeld en diepgevroren) in Nederland. Stef Nederland heeft 400 medewerkers en meer dan 100 voertuigen. Het opereert vanuit 4 vestigingen op 3 locaties: Bodegraven, Eindhoven en Raalte.

Christophe Gorin, General Manager Noord-Europa STEF Group: “We zijn erg blij met deze overeenkomst, die in lijn is met onze strategie als pure speler in de voedingsmiddelen supply chain en versterkt onze positie in Noord-Europa.

De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de ACM, de Nederlandse mededingingsautoriteit, en aan wettelijke consultatieprocedures. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven