Steeds meer vaccins: B Medical Systems opent speciaal dc • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Steeds meer vaccins: B Medical Systems opent speciaal dc


B Medical Systems, wereldleider op het gebied van het beheren van de koudeketen voor vaccins, heeft samen met logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel een nieuw distributiecentrum in Luxemburg geopend.

Dit nieuwe dc van 6000 vierkante meter kan meer dan 6000 producten opslaan en daarmee helpen voldoen aan de wereldwijde vraag naar de oplossingen van B Medical Systems.

B Medical Systems produceert vaccinkoelkasten en -vriezers, laboratoriumkoelkasten en -vriezers, bloedbankkoelkasten, plasmavriezers, vaccintransportdozen en andere apparaten die van cruciaal belang zijn voor de veilige opslag en vervoer van vaccins, geneesmiddelen en biospecimen. 

Tijdens de pandemie heeft het bedrijf regeringen, ministeries van Volksgezondheid en internationale organisaties ondersteund bij het opzetten van koudeketens om vaccins op de juiste temperatuur op te slaan. 

Het nieuwe dc is onderdeel van de initiatieven van B Medical Systems om zijn toeleveringsketen te optimaliseren. Met klanten in meer dan 130 landen verwacht het bedrijf dat dit nieuwe dc zal zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de leveringstermijnen en de dienstverlening, waardoor het wereldwijd efficiënte transport- en distributiediensten aan zijn klanten kan aanbieden.

Grote vraag

Mario Treinen, COO van B Medical Systems: “Ik ben erg blij dat B Medical Systems en Kuehne+Nagel BeLux hun krachten hebben gebundeld om ervoor te zorgen dat wij over de logistieke middelen beschikken om aan elke vraag van klanten te voldoen tijdens deze periode van grote vraag. Als wereldleider in de Vaccine Cold Chain, die tegenwoordig in het middelpunt van het nieuws staat door de COVID-19 pandemie, was het voor ons belangrijk om samen te werken met een wereldleider op het gebied van logistiek. Kuehne+Nagel BeLux was voor ons een voor de hand liggende oplossing, met een opslagcapaciteit voor meer dan 6.000 producten en de ervaring om een rotatie van 1.000 producten per week te verwerken.

Mijlpaal

Andrea Scammacca, Global Head of Supply Chain bij B Medical Systems, voegt toe: “Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal voor B Medical Systems en de ontwikkeling van onze Supply Chain. Luxemburg is voor ons zeer belangrijk vanwege de flexibiliteit en de centrale ligging in Europa. Het distributiecentrum van Kuehne+Nagel ligt op tien minuten afstand van de luchthaven van Luxemburg en op ongeveer 20 minuten van de EuroHub van waaruit we containers per spoor naar de haven van Antwerpen vervoeren alvorens ze op de boot gaan. Zo verminderen we de CO2-uitstoot aanzienlijk.”

B Medical Systems verwacht het aantal opgeslagen producten in de toekomst te kunnen verhogen, vooral wanneer de nieuwe productiefaciliteit volledig operationeel zal zijn en het bedrijf zijn productiemogelijkheden verder zal kunnen uitbreiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven