Statushouders als oplossing voor truckers tekort • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Statushouders als oplossing voor truckers tekort


Statushouders een baan in een mooie branche bieden én transport en logistiek bedrijven koppelen aan gemotiveerde medewerkers. Dat is het doel van het nieuwe project waarbij statushouders worden opgeleid tot vrachtwagenchauffeur.

Het tekort aan logistiek personeel in het algemeen en vrachtwagenchauffeur in het bijzonder is groot. Om dat laatste probleem te tackelen, kunnen statushouders en belangrijke rol spelen. Een beproefde methode die Bentvelzen al sinds 2018 toepast.

De organisaties (TLN, VVT, vakbonden FNV Transport en Logistiek, CNV Vakmensen, SOOB en het  Sectorinstituut Transport en Logistiek willen statushouders enthousiast maken voor de sector transport en logistiek. Ook rijschoolhouders kunnen zorgen voor het leggen van contact met statushouders.

Lees ook
Personeel vinden en houden vraagt meer dan alleen goed salaris

Voorwaarden

Als zij de overstap willen maken naar het beroep van vrachtwagenchauffeur. moeten zij wel beschikken over taalniveau B1 en een rijbewijs B. Is er na gesprekken een klik met een bedrijf, dan kan een contract worden ondertekend. De keuze hierbij is: 2 jaar lang minimaal 24 uur per week of 1 jaar lang minimaal 32 uur per week achter het stuur zitten.

STL-directeur Lisette van Herk:  “De kosteloze opleidingen voor de groot rijbewijzen, begeleiding, baangarantie, zelfstandigheid en werk met veel vrijheid zijn mooie pluspunten om te gaan voor een baan als vrachtwagenchauffeur. Voor statushouders die niet beschikken over bovengenoemde zijn er ook functies beschikbaar. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag als orderpicker of heftruckchauffeur. Zolang je goed gemotiveerd bent, verwelkomt de sector iedereen die aan de slag wil.”

Ook subsidie voor doorstromers

Statushouders die als logistiek medewerker al in dienst zijn bij een SOOB-bedrijf kunnen zich eveneens laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur.

Meer informatie/aanmelden: www.stl.nl/statushouder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven