Stakingen op komst in distributiecentra Albert Heijn • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Stakingen op komst in distributiecentra Albert Heijn

Het regionaal DC van Albert Heijn in Zaandam.

Er komen stakingen in de distributiecentra van Albert Heijn. Vakbond CNV Vakmensen dreigt met acties als de  CAO onderhandelingen niet vlot worden getrokken.

 Stakingen voor een nieuwe CAO. Het is een veel terugkomend ritueel. Nu dreigen er acties bij de distributiecentra van Albert Heijn. Inzet is een nieuwe CAO. de onderhandelingen lopen sinds februari, maar het gaat niet naar wens van vakbond CNV.

Eisen CNV

CNV eist onder meer een loonsverhoging van 14 procent. Het bod van Albert Heijn voor de 1-jarige cao komt daar volgens de bond niet bij in de buurt.

Verder heeft Albert Heijn volgens het CNV aangegeven meer vaste banen te willen aanbieden, maar dan wel tegen slechtere voorwaarden. CNV-bestuurder Soraya Faez spreekt van een ‘verdeel en heers-tactiek’ waar werknemers niet van gediend zijn. “Als mensen volgens verschillende voorwaarden aan het werk zijn, creëert dat op den duur tweespalt op de werkvloer.”

Reactie Albert Heijn

Albert Heijn meldt dat het de bonden maandag een voorstel heeft gedaan. Dat bestaat uit een loonsverhoging van 8 procent, de mogelijkheid voor parttimers om hun contracturen uit te breiden en verdere facilitering om te stoppen met werken in de nacht.

Vast boven flex

“Daarnaast willen we instroom van nieuwe, vaste collega’s mogelijk maken”, meldt een woordvoerder tegenover Retailtrends. Albert Heijn heeft voorgesteld ‘een aantal arbeidsvoorwaarden aan te passen, zodat er een meer gebalanceerd en toekomstbestendig pakket ligt’. “We willen op basis hiervan tot goede afspraken komen.”

CNV is strijdbaar. “Onze leden hebben al aangegeven bereid te zijn om in actie te komen. Dat betekent dat als de werkgever niet snel met wat beters over de brug komt, hij zijn borst kan natmaken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven