SSI Schäfer richt BREEAM magazijn in voor Lely • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

SSI Schäfer richt BREEAM magazijn in voor Lely


De Lely Groep in Maassluis opende onlangs haar nieuwe duurzame Lely Campus. De nieuwbouw is onderscheiden met het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL vijf sterren.

De inrichting van de nieuw gebouwde energiezuinige bedrijfshal (22.500 m2) van de Lely Groep is uitgevoerd door magazijninrichter SSI Schäfer. In de bedrijfshal assembleert Lely gerobotiseerde melk- en voersystemen en diverse stalmachines. Lely beschikt ook over een eigen aangrenzend R&D center voor de ontwikkeling van stalproducten en melkrobotsystemen.

Productielijn

In de hightech productiehal bevinden zich 21 productielijnen met middenin de assemblagelijn van de Astronaut melkrobot. Deze productielijn bestaat uit 18 assemblagestations waar de medewerkers werken. Aan weerszijden van iedere productielijn op het ‘point of use’ liggen de voorraden met een minimum aan verpakking gebruiksklaar aan de productielijn. Voor de werkvoorraad van de kleine delen is voorzien in verschillende secties met kleingoed doorrolstellingen en kunststof magazijnbakken. Met dit concept hebben alle assemblagemedewerkers de benodigde componenten altijd binnen handbereik en verloopt de aanvoer van componenten efficiënter dan voorheen. Naast de levering van nieuwe palletstellingen voor de opslag van bulkvoorraad, zorgde SSI Schäfer voor de demontage en montage van bestaande palletstellingen en kleingoeddoorrolstellingen.

Minder afval

Alle voorraad heeft in de nieuwbouw een vaste plaats gekregen en een groot aantal externe leveranciers levert componenten voortaan aan via een LEAN-retoursysteem met kunststo f retourbakken. SSI Schäfer leverde hiervoor robuuste LTB-opslagbakken in diverse formaten en vormvaste LTB-opslagbakken van 10 liter. Dit nieuwe retoursysteem zorgt voor minder verpakkingsafval aan de productielijn.

Etagevloerconstructie

Voor de kleingoed- en verhuurartikelen van het R&D-center waar Lely zich bezighoudt met de ontwikkeling van stalproducten en melkrobotsystemen, realiseerde SSI Schäfer een legbordstelling-etagevloerconstructie. Voorheen stonden de magazijnstellingen verspreid door de hele werkplaats. Met de centralisatie daarvan op de etagevloer, is er minder vloeroppervlak nodig en worden de loopafstanden tot een minimum beperkt.

(Foto: Dennis van Duijn O kijk!).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven