Ga naar hoofdinhoud

SSI Schäfer boeit bezoekers met 'Logistiek in Beweging'


In Apeldoorn kwamen dinsdag 22 mei jl. bijna honderd logistieke beslissers bij elkaar om tijdens het door SSI Schäfer georganiseerde congres “Logistiek in Beweging” alles te horen over de mogelijkheden en valkuilen van automatisering in het magazijn.Voor SSI Schäfer was het congres een goede gelegenheid om te laten zien dat het veel meer in huis heeft dan alleen magazijnstellingen en blauwe bakken. Alles om het werken in het magazijn simpeler, sneller en met minder menskracht te laten plaatsvinden, kan door of via SSI Schäfer georganiseerd worden, zo bleek tijdens het congres.

 

Dagelijkse praktijk
Vier gebruikers, waaronder zuivelgigant Campina en doe-het-zelf groothandel Ter Hoeven, vertelden uit de dagelijkse praktijk hoe de overgang naar een (grotendeels) geautomatiseerd magazijn hen was bevallen. Ze gaven de zaal tips mee, en do’s en don’ts bij de (om) bouw van een geautomatiseerd warehouse. De dag werd afgesloten door een gezamenlijk diner, maar niet voordat de genodigden een bezoek hadden gebracht aan de eerder genoemde firma Ter Hoeven in Apeldoorn, waar ze zich konden vergapen aan een hypermodern caroussel orderverzamelsysteem. 

 
Enorme snelheid
Ter Hoeven is de eerste die, na drie jaar lang ongeveer elk orderverzamelsysteem bekeken te hebben, koos voor het carrouselsysteem van SSI Schäfer. Belangrijkste reden voor deze keus is de enorme snelheid die het mogelijk maakt dat orderverzamelaars tot wel 4.000 picks per uur halen.

 

                                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven