Smart Cargo Hub biedt innovatieprogramma aan • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Smart Cargo Hub biedt innovatieprogramma aan


De coalitie Smart Cargo Hub heeft voor de tweede keer een innovatieprogramma gemaakt en vanmorgen aangeboden aan gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland tijdens het Airport/Seaport Ondernemersontbijt. Voor 2008 staan er negen projecten op de agenda.

De projecten zijn met name gericht op het versterken van de keten en daarmee de betrouwbaarheid van het logistieke knooppunt. Met het programma wil de coalitie, bestaande uit Schiphol en de Zeehavens Amsterdam, Greenport Aalsmeer, brancheorganisaties, Kamer van Koophandel Amsterdam en marktpartijen, de ambitie waarmaken het beste, slimste en meest betrouwbare internationale logistieke multimodale knooppunt van Europa te zijn. Het logistieke knooppunt richt zich op bloemen en andere versgoederen en tijdgevoelige producten.

Financiering
De brancheorganisaties en bedrijven hebben middelen en menskracht vrijgemaakt. Voor de financiering van een aantal projecten is een aanvraag ingediend bij het Subsidieprogramma Pieken in de Delta van het Ministerie van Economische Zaken. De coalitie hoopt dat er voor cofinanciering vanuit de regio gebruik gemaakt wordt van het Topstadprogramma van de gemeente Amsterdam en economische ontwikkelingsfondsen van onder meer de gemeente Haarlemmermeer en de provincies Noord-Holland en Flevoland.

In 2007 stond het innovatieprogramma Smart Cargo Hub in het teken van slimme overheid, slimme ketens. De coalitie wil nu de betrouwbaarheid verbeteren en de inspectieprocessen versnellen door gebruik te maken van slimme informatiedragers en het stroomlijnen van berichtenverkeer. Dit, om de logistieke afwikkeling vlotter te laten verlopen en kosten te besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven