Ga naar hoofdinhoud

Slimstock versterkt relatie onderwijs en bedrijfsleven

NHTV Breda

Het internationaal hoger opleidingsinstituut NHTV Breda gaat met hulp van voorraadspecialist Slimstock vanaf komend collegejaar de module ‘strategisch voorraadmanagement’ aanbieden aan haar studenten.

Onlangs tekenden Albert Mandemakers – programmamanager logistiek aan de NHTV – en Slimstock CEO Eric van Dijk de samenwerkingsovereenkomst. “Ons gezamenlijke doel is het kennisniveau van studenten op het gebied van voorraadmanagement naar een hoger niveau te tillen”, vertelt Mandemakers. Door samen te werken met bedrijven kunnen we onze studenten praktijkgerichte vakken bieden. Het resultaat is een betere aansluiting van onze opleidingen op het bedrijfsleven.”

Theorie en praktijk
De module ‘strategisch voorraadmanagement’ zal bestaan uit acht lessen. Tijdens de eerste lessen gaan NHTV docent Hans Brink en Slimstock voorraadspecialist Don Willigenburg met de studenten in op de theorie. Daarna gaan ze aan de slag met een praktijkcase die inzicht zal bieden in de betekenis van voorraadmanagement voor het bedrijf. Hierbij zal de voorraadoptimalisatiesoftware Slim4 een belangrijke rol spelen. De studenten gaan met behulp van de software aan de slag met praktische voorbeelden uit de supply chain. Willigenburg: “Zo krijgen ze meer gevoel bij het vak.”

Onderwijs en bedrijfsleven
Slimstock werkt al ruime tijd aan de versterking van de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven. Zo worden er regelmatig gastcolleges gegeven in binnen- en buitenland en start de voorraadspecialist doorlopend onderzoeken in samenwerking met universiteiten. Van Dijk: “masterstudenten kunnen in de laatste fase van hun studie solliciteren naar een startersfunctie in ons ’toptalentprogramma’. Ook delen we jaarlijks drie studiebeurzen met als doel mastercarrières te stimuleren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven