14 bedrijven gaan de kansen van smart vision in het warehouse ontdekken • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

14 bedrijven gaan de kansen van smart vision in het warehouse ontdekken


In het project ‘Smart Vision’ wil VIL bedrijven met logistieke operaties praktische ervaring laten opdoen met de nieuwste generatie vision technologie en bijhorende toepassingssoftware.

Smart glasses, de techniek is niet nieuw. Denk aan Google Glass en Picavi die al jaren de techniek aanbieden. Schokdemperproducent Koni, die de productielogistiek heeft verbeterd via de slimme bril, gebruikt de techniek al geruime tijd in zijn warehouse net als Ricoh samen met DHL.

Toch wordt de techniek vandaag de dag slechts beperkt ingezet in de logistiek terwijl de brillen beter worden en logistieke kansen bieden.

Onderzoek smart glasses

Reden voor VIL de techniek beet te pakken en aan een groter onderzoek te onderwerpen. Welke nieuwe innovaties en toepassingen bestaan er vandaag? Hoe kunnen ze de productiviteit en efficiëntie verhogen van de logistieke operaties? Hoe kunnen ze in de praktijk een meerwaarde creëren. Samen met 14 bedrijven uit diverse sectoren werd 1 september 2022 de aftrap gegeven.

Slimme technologie voor meer efficiëntie en accuraatheid

Met dit project wil VIL de introductie van de nieuwste Smart Vision-technologie versnellen in het Vlaamse logistieke ecosysteem. De nieuwe generatie is performanter, robuuster èn goedkoper: geen duur maatwerk meer maar een eenvoudige webapplicatie om snel eigen scenario’s en flows te configureren en gestandaardiseerde interfaces voor de integratie met andere bestaande applicaties. Zo kunnen bedrijvende de productiviteit en kwaliteit van hun logistieke operaties verhogen.

Projectdeelnemers: Atlas Copco, Barry Callebaut, bpost, Colruyt Group, Gates Distribution, Globis, Greenyard, Hairco, Iristick, Komono, Pit&Pit, Scania Parts Logistics, Screenit en Vistalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven