Slimme bril levert BFG tijdswinst op • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Slimme bril levert BFG tijdswinst op

Inzetmogelijkheden van de slimme bril reiken verder dan enkel het orderpicken

Het is misschien heel even wennen, orderpicken met behulp van een Google Glass. Maar als ze eenmaal gewend zijn, ziet BFG Warehousing de snelheid van orderpickers flink toenemen. “En het grootste voordeel: ze hebben hun handen vrij.”

Of ze nu bukken of reiken, naar links of naar rechts kijken: twee medewerkers van BFG Warehousing hebben altijd een scherm met pickinstructies voor hun ogen. Dit scherm toont onder meer de picklocatie, de productnaam, de productafbeelding, de houdbaarheidsdatum en het aantal stuks dat een medewerker moet pakken. Als hij dat gedaan heeft, bevestigt hij de pick door met een ringscanner de barcode op de picklocatie te scannen. Vervolgens toont het scherm automatisch de instructies die horen bij de volgende orderregel. “Wij werken nu bijna een half jaar met de Google Glass. Het grote voordeel is dat de medewerkers bij het orderpicken hun handen vrij hebben”, vertelt Jeroen Oude Lansink, functioneel beheerder bij BFG Warehousing.

Twee brillen

De logistiek dienstverlener uit Nijkerk heeft twee brillen in gebruik. “Ze bevallen uitstekend. De brillen zorgen voor een versnelling van het orderpickproces. Daarnaast bieden ze een toegankelijke oplossing die weinig uitleg vergt. Nieuwkomers kunnen er snel mee aan de slag”, verklaart Oude Lansink.

Tijdswinst

De meeste medewerkers van BFG werken nog altijd met een touchscreen op hun reachtruck of orderpicktruck. Ze kunnen zelf de order aanklikken waarmee ze aan de slag willen en zelf bepalen in welke volgorde ze de orderregels willen afhandelen.

Lees binnenkort het complete verhaal als abonnee
Nog geen abonnee? voor €3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven