Slimme armband moet heftruckongevallen verminderen bij logistieke dienstverlener • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Slimme armband moet heftruckongevallen verminderen bij logistieke dienstverlener


Heftruckongevallen reduceren via een slimme armband. De Belgische logistieke groep Van Moer en ontwikkelaar Rombit gaan er voor.

Ongevallen met heftrucks komen ieder jaar nog honderden keren voor. Om het aantal incidenten terug te dringen, zoeken Rombit en logistieke dienstverlener de oplossing in de techniek.

Armband

Ontwikkelaar Rombit ontwikkelde een armband uitgerust met internet of Things technologie die heftruckchauffeurs tijdig moeten waarschuwen. Logistieke dienstverlener rust zijn heftrucks uit met een kastje dat correspondeert met die slimme armband. De investering bedraagt 2 miljoen euro.

podcast

Luister ook de podcast
Zo maakt Albert Heijn van de mens een sterke schakel
of
De succesvolle systematische aanpak van Schneider Electric

Zo werkt het

335 heftrucks op tien sites van de dienstverlener worden voorzien van een digitaal systeem dat waarschuwt als een gevaar of een botsing dreigt. Vergelijk het met de display en het alarm als je parkeert met de auto.

Tegelijk krijgen de 600 werknemers in de magazijnen een slimme armband die begint te trillen als een heftruck te dicht in de buurt komt of hen dreigt aan te rijden.

Het systeem registreert ook de rijstijl, zodat de informatie kan worden teruggekoppeld naar de chauffeurs. Die zullen ook nooit meer zonder opleiding in een machine kunnen stappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven