Ga naar hoofdinhoud

Slecht contact data management kost veel geld


Gebrekkig contact data management kost organisaties veel geld. In een onderzoek van QAS (een dochtermaatschappij van Experian), naar contact data management, geeft liefst 96 procent van de bedrijven aan deze stelling te onderschrijven. 

Wereldwijd schatten organisaties het verlies op 19% van de omzet/fondsen. Nederlanders zien het positiever in, maar ook zij schatten een verlies van 11 procent. Toch is dit kennelijk niet genoeg voor bedrijven om actie te ondernemen. Amper de helft (46%) van de organisaties heeft een duidelijk gedefinieerde strategie voor contact data management.

Integriteit
QAS ondervroeg ruim tweeduizend respondenten in diverse landen en sectoren naar de wijze waarop binnen het bedrijf de integriteit van de contactgegevens wordt bewaakt. 37 procent van de ondervraagde bedrijven meldde dat zij in het bedrijf geen kwalitatief beleid hebben voor gegevensbeheer. Daarbij is het volgens QAS ronduit verontrustend dat liefst 34 procent van de onderzochte organisaties op geen enkele wijze de informatie checkt die ze ontvangen van derden. Een kleine 8 procent neemt deze moeite wel. Dit kan vanzelfsprekend grote gevolgen hebben voor de volledigheid en accuraatheid van de contactdatabase.

Bewuster van gevolgen
Uit het QAS-onderzoek blijkt verder dat een kleine meerderheid (53 procent) van de grotere organisaties een datastrategie gedocumenteerd heeft,  tegenover 36 procent van de kleinere bedrijven. Het lijkt er echter wel op, volgens QAS, dat ondernemingen bewuster zijn geworden van de financiële gevolgen van inconsequent databeheer. In 2005 was ruim een kwart (27 procent) zich bewust van deze valkuil, en nu is dat 46 procent. Daarnaast hebben veel bedrijven betere instrumenten ontwikkeld om het databeheer effectief te meten. Toch zegt nog altijd bijna de helft van de respondenten (48 procent) geen idee te hebben van de hoeveelheid geld die op deze manier over de balk gesmeten wordt.

Enorme verschuiving
“De laatste twee jaar heeft er een enorme verschuiving plaatsgevonden in de erkenning en het belang van contact data management”,  zegt Jonathan Hulford-Funnell, Group operating officer bij QAS ltd. “Steeds meer bedrijven hebben een strategie voor het bewaken van datakwaliteit gedefinieerd. Voor een nauwkeurig contact data management-beleid, moeten organisaties ervoor zorgen dat de datakwaliteit gerelateerd is aan hun bedrijfsdoelen. Door meetbare doelen te stellen kunnen bedrijven hun prestaties meten, valkuilen opsporen, veranderingen doorvoeren en de juiste investeringen bepalen.”

QAS Ltd
De data – integrity experts van Experian leveren software en services op het gebied van contact data management (CDM), die organisaties moeten helpen optimale waarde uit hun gegevens te halen. Elke organisatie slaat informatie op over klanten, potentiële klanten, leveranciers en werknemers. Meer dan 10.000 organisaties over de hele wereld hebben inmiddels gekozen voor QAS-producten en -services om de kwaliteit en accuratesse van deze gegevens te beheren en zo hun business processen, financiële prestaties, efficiëntie en klantenervaring te verbeteren.

Authenticatieoplossingen
De mogelijkheden op het gebied van CDM omvatten onder meer data auditing en standaardisatie ,validatie en opschoning, matching, ontdubbeling en verrijking. QAS biedt ook gespecialiseerde authenticatieoplossingen en beantwoordt daarmee naar eigen zeggen aan de groeiende vraag naar elektronische identiteitsverificatie. Dat is op het moment een belangrijke zorg, gezien de opkomst van ID-gerelateerde misdrijven. QAS Ltd is een dochtermaatschappij van Experian, dat organisaties en consumenten voorziet van informatie-, analyse- en marketingservices, die hen kunnen helpen de risico’s en voordelen van commerciële en financiële beslissingen te beheren.

Experian

Experian levert naar eigen zeggen een combinatie van unieke informatie-tools en vergaand inzicht in mensen, markten en economieën en werkt samen met organisaties over de hele wereld om klantenrelaties te realiseren en te versterken, om voor haar klanten een concurrentievoordeel te verschaffen. Voor consumenten levert Experian kritieke informatie die hen in staat kan stellen op meer beheerste en trefzekere wijze financiële en aankoopbeslissingen te nemen. De klanten van Experian zijn werkzaam op het gebied van financiële diensten, retail en catalogi, telecommunicatie, nutsbedrijven, media, verzekeringswezen, auto-industrie, vrije tijd, e-commerce, fabricage, vastgoed en overheden. 

36 landen
Experian Group Limited staat genoteerd aan de London Stock Exchange (EXPN) en is opgenomen in de FTSE 100 index. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dublin, Ierland; de operationele hoofdkantoren bevinden zich in Costa Mesa, Californië en Nottingham, Groot-Brittannië. Experian heeft ongeveer 15.500 werknemers in 36 landen en ondersteunt klanten in meer dan 65 landen. De jaarlijkse verkopen bedragen meer dan $ 3,8 miljard (£ 1,9 miljard / € 2,8 miljard). Experian is een geregistreerd handelsmerk binnen de EU en in andere landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven