Sierra Nova, CEVA Logistics en TNT Post winnen LogiMatch Award 2008 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Sierra Nova, CEVA Logistics en TNT Post winnen LogiMatch Award 2008


De LogiMatch Award 2008 is gewonnen door Sierra Nova, CEVA Logistics en TNT Post. Hun innovatieve logistieke concept op apothekersgebied overtuigde met name de vakjury het meest. Het publiek koos tijdens de feestelijke LogiMatch ontknoping in Rhenen voor de uiteindelijke nummer 2, een case van Bakker Logistiek,  Anker Kaas en Fresh Support.  In de Rhenense dierentuin werd de logistieke samenwerking tussen Nabuurs en Bakker Logistiek, SCA en Hero met de derde prijs beloond.

In totaal waren er negen kandidaten uitgenodigd om in Ouwehands Dierenpark de vierde editie van de LogiMatch Awards bij te wonen. Alle negen zijn combinaties tussen logistiek dienstverleners en hun opdrachtgevers, die vernieuwende, succesvolle en inspirerende logistieke concepten in het leven hebben geroepen. De winnaars, Sierra Nova, CEVA Logistics en TNT Post trokken uiteindelijk aan het langste einde met hun nationale-apotheek.nl, die sinds 1 januari 2007 draait in het pand van CEVA Logistics in Oss.

Recepten
Sierra Nova ontvangt de recepten van de huisartsen, onderhoudt het contact met zorgverzekeraars en zorgt dat de medicijnen via TNT Post bij de patiënten thuisbezorgd worden. Voor de patiënten betekent dit een voordeel van 2 euro per recept (voor klanten van zorgverzekeraar CZ is dit zelfs vier euro). Herhaalrecepten passen helemaal goed in het concept van nationale-apotheek.nl; email-alerts wijzen de patiënten erop dat het tijd is om nieuwe medicijnen te bestellen.

Kaas Centrum
De tweede prijs-winnaar, en bij het Rhenense publiek de nummer 1, was ‘Kaas Centrum Zeewolde’, ofwel de samenwerking Anker Kaas – Bakker Logistiek – Fresh Support. De bedrijfactiviteiten van de drie dienstverleners zijn in Zeewolde fysiek onder één dak samengevoegd en dat leidde tot grote logistieke voordelen. Het veredelingsproces van de kazen wordt verzorgd door Anker Kaas, het snijden en verpakken gebeurt door Fresh Support en vrijwel de gehele warehousing en de (fijnmazige) distributie voor de Benelux en Duitsland zijn in handen van logistiek dienstverlener Bakker Logistiek. Door de drie bedrijven fysiek samen te voegen, konden de ketenkosten fors dalen. Met name de transport- en handlingkosten zijn fors naar beneden gegaan. En dat helpt de kaasgigant aanzienlijk in de concurrentie op de kaasmarkt

Hero en Hygiëne
De case van Hero, Nabuurs en Bakker Logistiek en SCA werd uiteindelijk met de derde prijs bekroond. De nieuwe BV Nabuurs en Bakker Logistiek werd speciaal opgericht om het 26.000 m2 grote Consumer Goods Consolidation Center (CGCC) in Hazeldonk te starten. Doordat in het CGCC de logistieke stromen van Hero en SCA Hygiëne Products gebundeld worden, kan een fikse kostenbesparing worden gerealiseerd. Het aantal ritten is bijvoorbeeld gereduceerd met 28 procent.

De uitreiking van de LogiMatch Award is een initiatief van de Physical Distribution Group (PDG), de belangenvereniging van logistiek dienstverleners, en Vakblad Logistiek. Volgend jaar hopen de beide partijen hun eerste lustrum te vieren. De overige zes kandidaten voor de Logimatch Award 2008 waren:

• Van Uden Logistics – Avandis
• Eijgenhuijsen – Technogym Benelux
• TDG – Beton Son
• Peters Transporten – Koolwijk Polsbroek – Codi International
• Wim Bosman – Ravensburger
• De Klok Logistics – Corporate Express Import

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven