Ga naar hoofdinhoud

Shuttlewise maakt intermodale markt toegankelijk voor kleinere partijen


Per 1 juni kent Nederland een nieuwe intermodale operator; Shuttlewise. De organisatie, gevestigd in Rotterdam, heeft als doel containertreinen (shuttles) te ontwikkelen en kwalitatief hoogstaande  services op te zetten op belangrijke, strategische Europese corridors.

De strategie van Shuttlewise is om het volume van afzonderlijke partijen met interesse in eenzelfde specifieke bestemming te bundelen en hiervoor een nieuwe structurele shuttle op te starten. De neutrale operator fungeert als regisseur van de shuttle, en is derhalve van onderzoek tot en met operationele uitvoering verantwoordelijk. De partners en klanten dragen zorg voor het basisvolume van een trein, Shuttlewise neemt het risico van restcapaciteit op zich.

Eeste product
Shuttlewise anticipeert op de marktvraag, maar kan ook op eigen initiatief een nieuwe dienst ontwikkelen en hiervoor partners benaderen. Het eerste product van Shuttlewise is een dienst tussen Rotterdam en Herne. Dit product – geplande start in september dit jaar – voorziet in de groeiende vraag naar capaciteit tussen Rotterdam en het Ruhrgebied. Er is gekozen voor Herne omdat dit nog een terminal is zonder congestie en bovendien aansluiting heeft met shuttles naar Scandinavië en Zuidoost Europa.In de toekomst wil Shuttlewise meerdere shuttles ontwikkelen, gedacht wordt aan onder andere Italië, Spanje en Oost-Europa.

Meer informatie is te vinden op de website: www.shuttlewise.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven