Ga naar hoofdinhoud

Shimano en Kuehne + Nagel openen Europees distributiecentrum


Shimano opent een Europees distributiecentrum vlak over de grens in België. Kuehne + Nagel gaat de operatie runnen.

Cranksets, derailleurs en velgremmen zijn enkele artikelen die je kunt vinden in het European Distribution Center (DC) voor Shimano, dat recent nog de sluiting aankondigde van zijn distributiecentrum in Nunspeet.  De fietsonderdelenspecialist opent in 2023 een Europees warehouse in het Belgische Tessenderlo.

Material handling

Het distributiecentrum van 20.000 m² zal deel uitmaken van de bestaande e-fulfilmenthub van Kuehne+Nagel in de Belgische plaats. De Japanse multinational, die naast fietsonderdelen en uitrusting⁠ ook visuitrusting verkoopt, heeft een groeiende B2B e-commerce business in Europa. De moderne opslagoplossing van Kuehne+Nagel zal Shimano ondersteunen bij het verwerken van de toenemende volumes.

Automatisering/robotisering

De operaties gaan in de loop van 2023 live en creëren 50 nieuwe banen. Ondersteund door een geautomatiseerde picktechnologie, is de zeer flexibele oplossing gericht op het bedienen van verschillende verkoopkanalen. Bovendien omvat het geavanceerde diensten met toegevoegde waarde voor eindklanten, zoals het beheer van batterijtransport (geclassificeerd als gevaarlijke goederen) voor e-bikes.

„In Europa zijn fietsen en e-bikes een steeds populairder middel van toegankelijk en duurzaam transport. We zijn er trots op Shimano te helpen voldoen aan de groeiende vraag naar fietsonderdelen door middel van een geautomatiseerde, zeer flexibele opslagoplossing”, zegt Gianfranco Sgro, lid van de raad van bestuur van Kuehne Nagel International AG, verantwoordelijk voor Contract Logistics.

Marc van Rooij, President van de Shimano Europe Group, merkt op: “Na een zorgvuldig en intensief proces zijn we meer dan zelfverzekerd en blij dat Kuehne+Nagel onze partner zal zijn om de logistieke structuur van Shimano Europe verder te ontwikkelen en om Shimano’s klantgerichtheid en flexibiliteit te waarborgen. voor de toekomst, gebruikmakend van de modernste opslagprocessen en -systemen. Team Shimano kijkt uit naar een fijne samenwerking en een mooie toekomst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven