Ga naar hoofdinhoud

Segro slijt logistieke vastgoedconcepten aan Zalando & Ikea


Warehouse-ontwikkelaar Segro laat in het eerst kwartaal van dit jaar interessante Europese ontwikkelingen zien. Zo zijn er huurovereenkomsten gesloten met Ikea in Parijs en Zalando in Verona. Deze deals illustreren de internationale groei van de vermogensbeheerder op het gebied van conceptontwikkeling in logistiek vastgoed.

Voor Ikea werkt Segro aan de verhuur van in totaal 63.000 vierkante meter met meerdere verdiepingen aan logistiek vastgoed. Het gaat om de locatie ‘Paris AIR2 Logistique’ in Parijs, Port de Gennevilliers, de grootste rivierhaven van Frankrijk. Met het sluiten van de overeenkomst is dit pand elf maanden voor oplevering volledig verhuurd. ‘Dat laat zien dat er een grote vraag is naar ruimte in de hoofdsteden van Europa’, aldus Tijs Derison, directeur in de Benelux. ‘En als gevolg van die grote vraag, zien we ook dat er in toenemende mate behoefte is aan vastgoed met meerdere verdiepingen. Met de groeiende markt van de e-commerce en het toenemende ruimtegebrek in de buurt van de grote steden, worden nieuwe vastgoedconcepten steeds belangrijker.’

Italiaanse markt

Ook in Italië ontwikkelt Segro zich verder. Via dochteronderneming Vailog wordt er een logistiek centrum van ruim 130.000 vierkante meter gebouwd in Nogarole Rocca, Verona. Dit pand is inmiddels ‘voorverhuurd’ aan Zalando, dat specifieke en vaak innovatie eisen stelt aan hun distributiecentra. De online retailer zal het distributiecentrum gebruiken om de Zuid-Europese markten te bevoorraden. De bouw begint in het voorjaar van 2018. Door de uitvoering van dit project versterkt de ontwikkelaar haar aanwezigheid in de dynamische Italiaanse markt. Het nieuwe logistieke centrum van Zalando heeft directe toegang tot de belangrijke Italiaanse snelwegen A22 en A4, waardoor niet alleen de Italiaanse markt, maar ook de andere Zuid-Europese markten goed te bereiken zijn. De locatie in Noordoost-Italië profiteert bovendien van de goede beschikbaarheid van gekwalificeerde werknemers. Zalando is van plan op de middellange termijn hiermee ongeveer 1.000 nieuwe banen te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven