Ga naar hoofdinhoud

Scania steekt twaalf miljoen in magazijn


De Zweedse vrachtwagenbouwer Scania investeert twaalf miljoen euro in de uitbreiding van zijn onderdelenmagazijn in het Belgische Opglabbeek, zo melden de drie dagbladen De Tijd, De Morgen en Het Belang van Limburg. De uitbreiding is goed voor zo’n 110 extra banen.

Het Zweedse magazijn in Södertälje, waar 150 mensen werken, gaat dicht. Opglabbeek wordt het distributiecentrum voor de hele de wereld. Opglabbeek behandelde al tweederde van de voorraden van de groep, en wordt vanaf mei het enige distributiecentrum voor onderdelen. De oppervlakte van de gebouwen in Opglabbeek verdubbelt tot 64.500 m2, waarvan 60.600 m2 opslagruimte. In het nieuwe complex kunnen gemiddeld 25.000 bestellingen per dag worden verwerkt. De uitbreiding creëert ongeveer 110 nieuwe banen. In het distributiecentrum worden een zestigtal tijdelijke krachten aangeworven.
Het samenstellen en verpakken van de onderhoudskits wordt uitbesteed aan een sociale werkplaats in de buurt. Daarvoor investeerde Scania in een nieuw pand. Dat levert werk op voor nog eens vijftig mensen. Nu werken er 260 mensen in Opglabbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven