Ga naar hoofdinhoud

Scania Meppel kiest voor Van Riet


Voor zijn nieuwe vestiging in Meppel, waar cabine- en chassisonderdelen worden gespoten, heeft Scania gekozen voor een opslagsysteem van Van Riet Material Handling Systems B.V.

Scania heeft Van Riet gevraagd mee te denken over een oplossing voor een first-in/first out principe voor de driedaagse productiecapaciteit. Het resultaat is een omvangrijke opstelling van pallet vrijloopbanen voor het opslaan van de driedaagse productiecapaciteit in de nieuwe lakstraat in Meppel. Bovendien is in dit project de mogelijkheid ingebouwd om in een later stadium een deel van de opstelling te automatiseren. Scania heeft mede op basis van de ondersteuning van Van Riet en het vertrouwen in het bedrijf besloten Van Riet de opdracht te gunnen.

Efficiënte stroom
De nieuwe lakstraat is gevestigd in de Scania-gebouwen in Meppel, waar voorheen de cabineproductie was gevestigd. De gebouwen in Meppel zijn zodanig aangepast en omgebouwd dat het hele proces van voorbehandeling tot en met het aanbrengen van de toplak op de cabine- en chassisonderdelen in een efficiënte stroom kan plaatsvinden. Door componenten onder eigen regie te lakken, kan Scania nog beter tegemoetkomen aan de vraag naar trucks, gespoten in door de klant opgegeven kleurspecificaties.
In de fabriek in Meppel werkt 150 man personeel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven