Ga naar hoofdinhoud

Scandinavisch modemerk stapt over op RFID


Na een succesvolle pilot in twee winkels heeft winkelketen Moods of Norway besloten RFID toe te passen in 14 brand stores voor een snelle voorraadinventarisatie.

In de twee pilotwinkels nam de in-store voorraadnauwkeurigheid van het groeiende Scandinavische modemerk door toepassing van RFID toe tot meer dan 98%. De belangrijkste reden voor Moods of Norway om RFID te implementeren, is om volledige controle te krijgen over de goederen vanaf het moment van aankomst in de in de winkel tot het moment dat ze de winkel weer verlaten.

98% voorraadnauwkeurigheid

Moods of Norway is begin 2014 met de RFID-oplossing, geleverd door Nedap, gestart. Binnen vier weken steeg de in-store voorraadnauwkeurigheid van geselecteerde productcategorieën tot ruim 98%. Daarnaast presteerden de productcategorieën met RFID-labels aanzienlijk beter in de pilotwinkels dan in de andere winkels. De producten werden in het dc van Moods of Norway van RFID-labels voorzien. In de winkels controleerden de medewerkers de voorraad regelmatig met behulp van de !D Hand, de geavanceerde RFID handheld lezer van Nedap. Op die manier kunnen de verschillen tussen de ERP-voorraad en de daadwerkelijke voorraad worden gecorrigeerd, waardoor voorraadtekorten of -overschotten tot het verleden behoren.

In de schappen

Hans Petter Hübert, Supply Chain Manager bij Moods of Norway licht toe: “Ca. 70% van onze totale winkelomzet wordt gerealiseerd door voorraadaanvullingen. Een grote nauwkeurigheid van de voorraadgegevens is dan ook van cruciaal belang voor het garanderen van de product-beschikbaarheid. Het is niet voldoende om te weten dat de producten zich in de winkel bevinden. We moeten ook zeker weten dat ze in de schappen liggen – RFID geeft de winkelmedewerkers de tools in handen om dit te realiseren.”

Source tagging

De oplossing van Nedap wordt in 14 brand stores geïmplementeerd. Ook wordt van start gegaan met source tagging in het productiestadium. De komende najaars-/wintercollectie worden alle kostuums, overhemden en broeken geleverd inclusief RFID label. Dit resulteert in tijd- en kostenbesparingen in het distributiecentrum en zorgt ervoor dat de artikelen sneller in de winkels liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven